A falfutók áttekintése

Bevezetés. Mi az a falvadász?

A falfutó az építőiparban szerves, szükséges és fontos szerszámok egyik fajtája. A lyukasztó vagy daráló használata téglafalban vagy más anyagokban lévő hornyok és hornyok vágásához jelenleg nem annyira releváns. Egy népszerű elektromos szerszám ma úgy tekinthető, hogy mind a szakemberek, mind az amatőrök számára készült – fali üldöző. A gyártók változatos és széles választékot kínálnak ennek az építőipari eszköznek. Ezt az eszközt csatornák vágására tervezték. Milyen munkát végeznek fali üldözővel és milyen? Hogyan és melyik falfúrót válasszuk ki a megfelelőt? A válaszokat a cikkben adjuk meg.

A falfutó használatának lényege

A fali üldöző megjelenése egy körfűrészhez, darálóhoz hasonlít. A fő különbség az üldöző között két párhuzamos vágótárcsa, ennek eredményeként megduplázódott a hatékonyság a csatornák kialakításában. A tárcsák speciális gyémánt kerekek. Ezeket a tárcsákat úgy rögzítik az üldöző üldözők általános szerkezetébe, hogy a csatorna vágásakor egyenletes, adott mélységű és szélességű legyen. A falfúrókat horonyvágóknak is nevezik. Használatuk a beton, kő vagy falazat hornyainak elkészítésére, valamint a csőtömítések, a fűtési rendszerek, az elektromos vezetékek és a gázellátás hornyainak vágására korlátozódik. Olyan ez, mint az erőteljes vágógépek, amelyek képesek szabályozni és beállítani a horony szélességét, a vágási mélységet a gyémántkorongok közötti távolság beállításával..

Ennélfogva a fali üldözők használatának előnyei: gyorsított munka (2 -szer); tiszta és egyenes barázdák; kényelmes és kényelmes munka az ergonomikus fogantyúnak köszönhetően; elektronikus stabilizáló rendszer, amely biztosítja a motor zökkenőmentes működését vibráció nélkül; merev burkolatok jelenléte, amelyek lefedik a korongokat a maximális védelemért a sólymok ellen töréskor.

A falvágó megfelelő választása

Ezt mindenekelőtt az elektromos készülék teljesítménye határozza meg. A maximális és elfogadható indikátort akár 2,5 ezer watt teljesítménynek tekintik, hogy hatékonyan biztosítsa a két tárcsa egyidejű forgását. A teljesítmény meghatározza a szerszám megszakítás nélküli és hosszú működési idejét is. Ügyeljen a fordulatszámra. Nagyobb teljesítmény – > nagyobb sebesség – > kiváló minőségű falfúró. Ne felejtsük el, hogy milyen anyag valójában és mennyit kell őrölni.

A porszívó csatlakoztatása a falifúróhoz jelentős különbség a kalapácsos fúrókhoz és a darálókhoz képest. Jellemzően a gyártók porszívóval gyártják a fali kergetőket. Ez megkönnyíti az építési munkálatokat az első szakaszban, amikor a túlzott törmelék befolyásolhatja a munka minőségét és idejét..

Az orosz piacon sok falfutó található a különböző gyártóktól. Egyes modellek kiegészíthetik másokat, és fordítva. A választás ebben az esetben az adott modell értékesítésének előnyeinek meghatározásán múlik..

Falvágó Makita

A Makita falifutót nagy teljesítmény, vágási pontosság és megbízhatóság jellemzi. Porálló motor, teljesítménye = 1800 W, két poros tárcsa, átmérő = 150 mm. akár 0,5 cm vágási mélységgel és legfeljebb 0,35 cm szélességgel, megbízható sebességváltóval, nagy áttétellel.

A Makita üldöző teste tartós, megerősített, burkolata magnéziumötvözet, és öntött alumínium burkolat formájában véd a véletlen kibocsátások ellen. A vezetőgörgők megkönnyítik és precízen mozgatják a tárcsákat a kívánt vonal mentén. A rezgés gyakorlatilag nincs, a zajszint rendkívül alacsony. A fogantyúk gumírozottak, ami maximális kényelmet biztosít a Makita fali üldöző számára.

Hilti fali kergető

A Hilti falikaró használata magas termelékenységet biztosít a munkában. Elérhetőség: gazdaságos üzemmód, a lemezek minden oldalról zárva d = 125 mm, mélység = 0,4 cm, szélesség = 0,46 cm állítással, pormentesítő burkolattal, ergonomikus kialakítással.

Falmaró Bosch

A Bosch falifutója maximális elektromos élettartamú. Folyamatos forradalmak a kiváló Constant-Electronicnak köszönhetően. A fogantyú választási lehetőségei változatosak. Könnyű súly. Gyors körváltás. Védőburkolat, újraindítás. 4 görgő a még gyorsabb és pontosabb szerszámvezetéshez.

Stroborez Interskol

A Shtroborez Interskol beton, kő és tégla hornyainak vágására szolgál. Kiváló porszívó rendszer. A munkafelület abszolút tisztaságának fenntartása. A véletlen indítás elleni védelmet a kezelő biztosítja a biztonságos használat érdekében. Teljesítmény = 2100 W. A tárcsa átmérője = 230 mm. Vágási mélység és szélesség = 0,65 cm. Súly = 4,5 kg.

Fiolent falvágó

A Fiolent horonyvágó lehetővé teszi a daráló használatát együtt és külön a barázdavágótól. A dugattyúrúd mélysége simán és fokozatosan állítható, kettős szigetelés, a tárcsák alapjárati fordulatszáma korlátozott. Teljesítmény = 1100 W. A tárcsa átmérője = 125 mm. Vágási mélység és szélesség = 0,3 cm. Súly = 3,5 kg.

Fali üldöző Caliber

A Caliber falifutó teljesítménye 2600 watt. Vágja a csatornákat betonban és téglában. A start sima. Nincs rángatás a készülék bekapcsolásakor. A védőburkolat nem vonatkozik további eszközök használatára. A munkahely tisztasága mindig biztosított. A tárcsa átmérője = 230 mm. Vágási mélység és szélesség = 0,4 cm. Súly = 10,5 kg.

Következtetés

Ez a gyártó cégek főbb fajtáinak bemutatása volt. Más üldöző üldözők műszaki jellemzői, nevezetesen: üldözős üldözők Sparky, Zubr, Sturm, Energomash, Prorab és Metabo – meglehetősen hasonló műszaki és funkcionális jellemzőkkel rendelkeznek a bemutatott elektromos készülékekhez képest.

Összefoglalásként szeretném megjegyezni, hogy az üldözővágó egy professzionális eszköz. Megvásárolhat egy falfutót meglehetősen magas költséggel, amely több tízezer rubelt ér el..

Ezért az amatőr építők számára az ilyen eszköz ritka használata rendezett összeget eredményezhet. Értelmesebb lenne, ha egyszer használatos üldözőt használna, szakembert bérelne vagy üldözőt bérelne..