DIY hólapát

Hólapát – a leltár kötelező része bármely gazdaságban. Kialakításában nagyon hasonlít a kanálhoz, csak sokkal szélesebb és nagyobb. Három típusú hólapát létezik – alumínium, műanyag, rétegelt lemez. De mindenesetre tartósnak és kényelmesnek kell lennie. Hogyan készítsünk hólapátot saját kezűleg? Erről fogunk beszélni…

Hólapát

Nem számít, ha hólapátot készít saját kezével, vagy a legközelebbi boltban vásárol, annak meg kell felelnie néhány fontos jellemzőnek:

Szép vödör. A lapát fő funkciója a hóeltakarítás. Ezért a havat könnyen fel kell venni és le kell dobni anélkül, hogy az alaphoz tapadna. A mélységnek meg kell egyeznie a lapát erősségével, hogy ellenálljon a megfelelő terheléseknek. Célszerű olyan lapátot készíteni / vásárolni, amelynek oldalán lamellák védik a deformációt.

Toll. Kényelmes fogantyú és jó vödör – a munka 50% -a. Kívánatos, hogy a fogantyú végén legyen egy speciális fogantyú, amely megakadályozza a csúszást.

Van még néhány részlet, amire figyelni kell….

Hólapát kiválasztása

Ha nem akar egy kicsit bütykölni, és saját remekművet, azaz házi hólapátot létrehozni, akkor ezek a megjegyzések segítenek kiválasztani a boltban..

Felület alakja. Amint már említettük, a speciális lécek megkönnyítik a munkát, és ha bordák is vannak a vödörön, általában kiváló (javítják a csúszást).

Kétféle hókotró létezik – összecsukható és szilárd. Ha összecsukható, akkor vásároljon, ha kevés helye van a készlet tárolására. Egy darab sokkal biztonságosabb és erősebb.

Vödör szélessége és lejtése. A széles lapát a hó eltakarítására mindenképpen jó, de a fizikai képességeire kell építenie. A vödröt ferdén kell rögzíteni, ami nagyban megkönnyíti a munkát.

A vágás hosszát függetlenül ellenőrzik. Csak vegyen egy lapátot, és lendítse, ha a test nincs túl meghajlítva, akkor a lapát az Ön számára megfelelő..

Szerszám anyaga. A lapátfajtákról már beszéltünk. A legoptimálisabb műanyag. Könnyűek, kényelmesek, jól teljesítenek és hosszú élettartamúak. De ha úgy dönt, hogy hólapátot készít saját kezével, akkor jobb, ha rétegelt lemezből készítik. A rétegelt lemez gyakorlatilag nem rosszabb, mint a műanyag, de sokkal könnyebbé teszi.

Ez a videó segít kideríteni, hogy melyik hólapátot érdemes megvenni az Ön esetében. Végül is a siker nagy fele a helyes választás..

DIY hólapát

A házi hókotrók teljesen szerények kialakításukban, és nem lesz nehéz ilyen találmányt létrehozni. Ezenkívül a saját kezűleg létrehozott eszközzel való munka sokkal kellemesebb, mint egy hagyományos bolt..

Tehát lapátot készítünk rétegelt lemezből, mivel ez a leggyakoribb és legegyszerűbb lehetőség. A munkához szükségünk van egy ~ 2 cm vastag és 40×7 cm méretű blokkra, egy 40×50 cm -es rétegelt lemezre, horganyzott (ha nincs, akkor használhat szokásos ónot is), mérete 50×2, 40×6, 15×2 és 3×3 cm, és természetesen egy szárra, amely maga választja ki. Tehát menjünk közvetlenül a munkához.

Először a bárunkkal dolgozunk, amelyben szegmenseket kell létrehoznunk. Ha kész, rögzítünk rá egy rétegelt lemez lapot. Célszerű felcsavarni, és nem szögezni, mint sokan. Ha szögez, a vödör gyorsan meglazul, és a lapát gyakorlatilag használhatatlan lesz. Annak érdekében, hogy az önmetsző csavarok ne szakadjanak el a rétegelt lemezből, használjon horganyzott anyagot. A blokk közepén lyukat kell készíteni a vágáshoz. A vágás egyik széle 45 fokos szögben van vágva.

A szár horganyzással vagy konzervdobozzal is rögzíthető. A lapátunk készen áll. A munka befejezése után feltétlenül csiszolja le a lapátot csiszolópapírral, hogy eltávolítsa a szabálytalanságokat. Most vehetsz egy lapáttal és bátran mehetsz takarítani a havat :).

Egy lapát minden alkalomra

Ha Ön a saját autója tulajdonosa, nem teheti meg speciális lapát nélkül. Az autóhoz alumínium lapátot kell vennie. És ha az autóban kevés hely van, akkor jobb, ha egy összecsukható hólapátot vásárol.

Ha a baba vágyat mutat arra, hogy segítsen a hó eltakarításában, tilos akadályozni ezt a vágyat, mert a gyerekeket gyermekkoruktól kezdve meg kell tanítani a munkára. Ebben az esetben kiváló minőségű lapátot kell választania, hogy a gyermek ne sérüljön meg. Válasszon fényesebb hangszert is, nagyon hasznos és kellemes a gyermekei számára..

Hólapát – vásároljon vagy készítsen

Teljesen a vágyától függ. Mindkét lehetőségnek megvan a maga előnye és hátránya. Ha nem akarja megerőltetni és pazarolni az idejét, akkor inkább menjen és vásárolja meg a boltban. A hólapát ára 150 és 1600 rubel között van. A fenti tippeket követve biztosan kiváló minőségű és egyszerűen kiváló hókotrót választ. Mielőtt azonban meghozná ezt a döntést, és elmenne a boltba, olvassa el a következő bekezdést..

Videó

Ha úgy dönt, hogy saját kezével hólapátot készít, akkor miért nem lesz kreatív? Végül is, ha használja a fantáziáját, létrehozhat egy lapátot, amelyet egyetlen boltban sem talál. Ez egy másik ok arra, hogy saját hólapátot készítsen. Tanuljon a videó hőseitől.