DIY keretes fűrészüzem

Azok számára, akik a városon kívül élnek, különösen, ha lehetőség van kerek fa “beszerzésére”, a fűrészüzem vásárlása nagyon releváns. Jelenléte a tulajdonos számára deszkát és bárt biztosít nagyon elfogadható áron. Ezenkívül pénzt kereshet, a fa volt és marad a fő építőanyag.

Ha úgy döntünk, hogy keretfűrészgépet vásárolunk, akkor két lehetőségünk van: készterméket vásárolni, mivel a választék változatos, vagy saját kezűleg építeni. Ennek vagy annak a döntésnek a célszerűsége a terveinken múlik. Vagyis a köbméter fa mennyiségéből, amelyet tervezünk feldolgozni. Ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzunk, ismerkedjünk meg a csoportos fűrészek típusaival, azok fő jellemzőivel, és fontoljuk meg költségeiket. És a cikk utolsó részében megismerjük, hogyan kell saját kezűleg fűrészüzemet építeni..

Különféle banda fűrészek

Fűrésztelep keretes videó

Azonnal megjegyezzük, hogy megértésünk szerint a keretfűrészüzem némileg eltér a berendezés szabványos felfogásától. A cikkben megvizsgáljuk a fűrészüzemek lehetőségeit, amelyeknek alapja van – keret. A szabványos gyári keretes fűrészüzem professzionális és drága berendezés, nagy teljesítménnyel és funkcionalitással. Egy ilyen fűrészüzem egy közönséges gazda udvarán haszontalan, és ha szükség van rá, akkor megvásárolják. Egyszerűen nincs értelme újra feltalálni a kereket, ha a kész egység 2-3 hónap alatt megtérül. Az ilyen fűrészüzemek költsége 500 000 rubel és több. Természetesen, ha rendelkezik a szükséges mennyiségű erdővel. Ezért figyelembe vesszük azokat a fűrésztelepeket, amelyeket saját maga vásárolhat vagy szerelhet össze, az ún..

A kerekfa fűrészelő berendezések széles választéka áll rendelkezésre. A házi kert számára a legtöbbjük nagyon drága. Ezenkívül a fafeldolgozás volumene ipari méretekben, napi több ezer köbméter. Esetünkben háromféle fűrészüzem érdekel minket: szalag, tárcsa (kör alakú) és gumiabroncs (lánc). Vegye figyelembe az egyes fűrészelési technológiák jellemzőit és előnyeit.

Az öv a legjövedelmezőbb technológia. Legkevesebb hulladékot (fűrészpor) termel, és legkevésbé szeszélyes az éghajlati viszonyokhoz. De ugyanakkor a saját kezével is a legnehezebb létrehozni. Használata 70 mm átmérőjű fával ajánlott.

Körkörös – az egyik leggyakoribb “otthoni” fűrész. A tervezés egyszerűsége, megbízhatóság, sokoldalúság – ezek a vágási technológia fő előnyei. A hátrányok közé tartozik a kiváló minőségű lemezek költsége és a szalagfűrészekhez képest valamivel nagyobb mennyiségű hulladék. De “otthoni” körülmények között a hulladék mennyisége nem jelentős, mivel a fűrészelés mennyisége még mindig szerény.

Gumiabroncs mini – fűrésztelep, az “amatőrök” körében a leggyakoribb fűrészüzem. De ennek a technológiának a szerénysége ellenére nagyon jó mutatókat ad a fafeldolgozás kellően magas minőségéről. A fűrészüzemet a legegyszerűbb saját kezűleg létrehozni..

Főbb jellemzők, modellek és költségeik

Fontolja meg a fűrészüzemek több gyári modelljét, tudjuk, mire kell összpontosítani, és a keretfűrészüzem ára segít eldönteni, hogy kész terméket vásárol -e vagy saját készítésű..

Gumiabroncs mini fűrészüzem PCM-3B (Stihl MS 660)-ez az eszköz képes akár 60 cm-es, akár 9 méter hosszú rönkök feldolgozására. Stihl láncfűrész professzionális, motor teljesítménye 5,2 kW. A fűrész műszakonként akár 6 köbméter fát képes feldolgozni, azaz 8 óra alatt. Költsége 60 000 ezer rubeltől kezdődik.

Mini fűrészpad PCM-1E (380V)-akár 60 cm vastag fát is megmunkál, a maximális rönkhossz 9,5 méter. A fő különbség az 5,5-7,5 kW teljesítményű háromfázisú villanymotor jelenléte. Költség 30-40 ezer rubel.

A Wood-Mizer LT-15 fűrészüzemi szalag akár 70 cm vastag és korlátlan hosszúságú rönkök megmunkálására is képes, maximum 2 tonna súlyig. Két változatban kapható, 11 kW -os elektromos motorral és 18 LE -s benzinmotorral. Az ilyen berendezés ára 220 000 rubel.

Taiga DP -1 tárcsás fűrészüzem – akár 90 cm hosszú és 7 méter hosszú rönkök. Mindenféle fűrészárut gyárt. Motorteljesítmény 11 kW, műszakonként 10 m3 fűrészáru feldolgozására képes. 190 ezer rubel.

Saját magunk készítjük el

Miután megismerkedtünk a fűrészüzemek egyes modelljeivel, tudjuk, hogy mire törekszünk a tervezésben és az összeszerelésben – elkezdhetjük elkészíteni a tervet egy házi keretfűrésztelep létrehozására. Vegye figyelembe, hogy ha ez a berendezés szükséges az üzleti élethez, akkor jobb készen vásárolni, gyorsabb és jövedelmezőbb lesz. Csak akkor érdemes barkácsolni magunkat, ha nincs szükségünk ilyen eszközre állandóan, vagy rendelkezünk legalább néhány szükséges anyaggal (motor, fémprofil stb.)..

A házi készítésű berendezések teljesítménye gyengébb lesz, és ez teljesen normális. Ha deszkát kell készítenünk a padlóhoz vagy gerendákhoz a tető lefedéséhez, akkor a barkácsvázas fűrészüzem nagyon alkalmas..

Először is meg kell határoznunk igényeinket:

  • termelékenység, hány köbméter fát fogunk feldolgozni;
  • a rönkök becsült vastagsága és hossza;
  • telepítési hely (helyhez kötött vagy el kell helyezni);
  • energia típusa (villany vagy benzin).

E jellemzőktől függően ki kell választani a fűrészüzem anyagát és építési típusát. A keretes fűrészüzemi eszköz a következő lesz:

  • alap, ágy vagy keret. Fűrészüzem típusától függetlenül megbízhatónak és stabilnak kell lennie. A vágás minősége ettől és – ami még fontosabb – saját biztonságunktól függ. Hossza attól függ, hogy milyen rönköket vágunk. A vezetők létrehozásához sarok, cső, U alakú profil vagy más típus szolgálhat anyagként. A fém vastagsága a kerek fa becsült tömegétől is függ. A fűrésszel ellátott kocsiknál ​​a 3-4 mm vastagságú fém elég lesz számunkra, a motor és a fűrész szerelvények súlya teljes mértékben ellenáll;
  • motor. Inkább attól függ, hogy mi hozzáférhetőbb számunkra. Van egy háromfázisú, 3 kW vagy annál nagyobb teljesítményű villanymotor – fogalmazunk. Ha félprofi láncfűrésze van, beállíthatja a kocsit. A láncfűrész nem fog működni, motorja nem ilyen típusú munkákhoz készült. A háztartási láncfűrészek szintén nem alkalmasak, meglehetősen gyengék, ami azt jelenti, hogy nagy terhelés esetén gyorsan meghibásodnak;
  • eszköz a naplók rögzítésére. Általános szabály, hogy könnyebb állni és alacsonyra állítani. A fém vastagsága a vágni kívánt rönk súlyától függ, itt már az igényektől függ. Használhat kemény fát is, könnyebb vele dolgozni;
  • busz vagy lemez. A tárcsa és a gumiabroncs hossza megközelítőleg azonos, 40-50 cm. Van egy speciális típusú gumiabroncs, és a láncok kisebb vágással, így lényegesen kevesebb hulladék lesz. Egy speciális láncra is szükség van, 10 fokos élezési szöggel.

Tekintsünk egy példát arra, hogyan lehet keretfűrészüzemet készíteni. Ez csak hozzávetőleges diagram, a szükséges paraméterektől és a választott kialakítástól függően eltérhet. A lényeg az, hogy általánosságban megértsük, és akkor minden úgy lesz, ahogy tervezték és összeszerelték. Ráadásul idővel senki sem zavarja a modernizálását. A fotón látható gyári modellt vesszük alapul..

Vegyünk példának egy fűrészüzemet tárcsával. A kocsi felül lesz. Először is döntünk a vezetőkről, amelyek 50 mm -es sarokká válnak, a “sín” hossza 5 méter. A terv szerint a fűrészüzem helyhez kötött lesz, és egy istállóban lesz elhelyezve. Ezért 15 cm -es intervallummal lyukakat fúrunk a sarokba és a betonba, dübelek segítségével rögzítjük a padlóhoz.

Készítünk egy eszközt a rönk rögzítéséhez U alakú profilból vagy csatornából, amelynek szélei a sarokhoz vannak hegesztve. A rönk rögzítéséhez a profilban lyukakat készítünk a csavarokhoz. Mivel a rönk maximális vastagsága 40 cm körüli lesz, a profil közepétől 10, 15 és 20 cm -re mérünk, ahol lyukakat készítünk az ütközőkhöz. Az első és az utolsó profil megbízhatóbb rögzítése érdekében egy speciális, fogakkal ellátott, mozgatható rögzítőt szerelünk be. 4 mm vastag fémlemezből készülhet. A “daráló” segítségével kivágjuk a fogakat, néhány darab elég lesz, bármit is mozgat a rönk. Furatokat fúrunk a profilban és a rögzítőben, két csapszeg segítségével könnyű lesz eltávolítani és felszerelni a rögzítőt.

Miután a keret készen áll, elkészítjük a kocsit. Mivel a motor háromfázisú, 3 kW teljesítményű, megbízható kialakításra van szükségünk. A kocsi magassága 1-1,2 méter. 40 mm -es sarkot jelölünk, 4 mm vastagsággal. Használhat ilyen profilt.

Elemekbe vágjuk. A kocsiszerkezetet hegesztik, mindent egy szerkezetbe egyesítünk. A kocsisarok végein lyukakat fúrunk a kerekekhez. A kocsi keret készen áll.

Szükséges a motor beszerelése tárcsával. A tervek szerint a motor magassága állítható lesz. Ezenkívül a fűrészmotor két pozícióban fog működni: vízszintes és függőleges. Két csövet használunk a magasság beállításához. Hegesztjük őket a kocsivázhoz.

Szükségünk van egy 6 mm vastagságú acéllemezre és két egymáshoz hegesztett csatornára (két négyzet alakú profil vagy hasonlók). U-alakú, legalább 10 mm átmérőjű bilincsek segítségével rögzítjük a csatornát a csövekhez, ehhez hegeszteni kell a rögzítőelemekhez lyukakkal ellátott fémdarabokat a végén lévő csatornához. Az U-szorítónak szorosan illeszkednie kell a csőre, ugyanakkor el kell csúsznia a cső mentén. A magasság beállításához két menetes rudat használunk (lehetőleg az M24 -en). A kocsi felső részében, a profilban két lyukat fúrunk a rudakhoz. Mindkét oldalon anyát hegesztünk a profil végére, amelyen a motor található. A menetes rudat az anyába csavarjuk, a felső részébe egy közönséges kerékpár lánckeréket hegesztünk. Így mindkét oldalon két menetes rudat és két csillagot kell szerezni. Közöttük két nagy lánckeréket szerelünk fel a kerékpárról, és mereven összekapcsoljuk őket. Meghúzzuk a láncokat, és amikor a fogantyú elfordul, két csillagnak egyszerre kell mozognia az élek mentén. Ahogy a lánckerék forog, a motorunk vagy felemelkedik, vagy leesik.

Annak érdekében, hogy a tárcsa két helyzetben legyen, meg kell teremteni a motor két helyzetben – vízszintes és függőleges – forgatásának lehetőségét. A keretet a motor és a tárcsa méretei szerint állítjuk össze. Hegesztjük a mozgatható profilunkhoz. Két csapágyat rögzítünk. Egy acéllemezben 4 lyukat fúrunk az elektromos motor felszerelésére, és két fémrudat hegesztünk hozzá a csapágyak átmérője mentén. A szerkezetet a kerethez rögzítjük. A hátsó oldalon ütközőkkel szereljük fel a fogantyút. Rozsdamentes acélból védőburkolatot készítünk, és önmetsző csavarokkal rögzítjük a motorhoz. Koronggal rögzítjük a motort, csatlakoztatjuk a vezérlőpultot (egy indító és leállító gombból áll).

Meg lehet könnyíteni, amint az a fűrészüzem vázlatos diagramja alatt látható, de a motorral ellátott tárcsa az oldalon található.

Az elv valami ilyesmi, előre láthatja és előállíthat más eszközöket, amelyek szabályozzák a vágási folyamatot. A legfontosabb, hogy emlékezzen a biztonságra, és mindent lelkiismeretesen tegyen. Ha kétségei vannak – jobb, ha nem teszi meg, vásároljon kész gyári fűrészüzemet. Az egészség és az élet sokkal többet ér, mint a megtakarított összeg.