Hogyan készítsünk kecskét a fűrészeléshez saját kezűleg

A tűzifa – kecskék – fűrészelésének legegyszerűbb eszköze lehetővé teszi köbméter fa alapanyag feldolgozását, deszka vagy fémszalag ügyes fűrészelését. A gép klasszikus megjelenését egyszerű kialakítás jellemzi. A fakitermelő berendezések gyártásához szükséges anyag a rendelkezésre állónál több, és saját belátása szerint választják ki: fagerendák, vékony fatörzsek, fémprofilok, fémhulladék kéznél.

Tartalomjegyzék:

Hogyan készítsünk kecskéket tűzifa fűrészeléséhez az ergonómia szabályai szerint

Mint minden gép, a fűrészegységet is elő kell készíteni a gyártáshoz, meg kell gondolni a tervezést, vázlatot vagy rajzot kell készíteni a méretek elrendezésével, apró részletek feltüntetésével, a támaszok dőlésszögének kiválasztásával, a szarvak magasságával. A gondos megközelítés megmenti Önt a későbbi felülvizsgálatoktól, felgyorsítja az összeszerelést, és segít megteremteni a hatékony munka előfeltételeit.

A pólusok pontosan kiválasztott méretei és méretei lehetővé teszik a könnyű, stabil és könnyen használható keret összeállítását a rönkök fűrészeléséhez. A teljes méretnek figyelembe kell vennie a gép kényelmes és kényelmes használatát:

 • a munkavállalók növekedése,
 • szerszám típusa,
 • fűrészelt fa minőségű.

A rönk magassága befolyásolja a vágási időt. A kereszttartó optimális magassága a nyersanyagok fektetéséhez 90-110 cm, ez a méret lehetővé teszi, hogy szabad természetes helyzetben dolgozzon anélkül, hogy meghajlítaná a hátát vagy a karját a vízszintes fölé tenné.

A munkaeszköz előre meghatározza a kiegészítő elemek felszerelését a tartóállványra. A kétkezes fűrésszel való munkavégzéshez kéztámasz szükséges. Egy egyszerű megállót készítünk a tartóba behelyezett fából.

A láncfűrészek ékek vágásához erős anyagra van szükség a tartóállvány tetejéről és más szerkezetekből. A modern vágószerszámokkal való munkavégzés technológiája maximális helyet igényel a rönk egyik végének szabad felakasztásához, hogy megszüntesse a penge befogásának lehetőségét.

Hogyan készítsünk kecskéket fa fűrészeléséhez normál fűrésszel

Adjuk meg az általános méreteket és részletes utasításokat a könnyű, tartós és kényelmes kecske gyártásához.

A munkához készítsen anyagot a listából:

 • Az alapokhoz. 100×100 mm keresztmetszetű rúddarab. Vágási hossz 1,1 +/- 00,5 m.
 • A lábakhoz. 50×50 mm keresztmetszetű rúdszakaszok. Mennyiség – 4 egység. Hossza 1,1 +/- 0,05 m.
 • A szarvak alatt. 50×50 mm keresztmetszetű rúdszakaszok. Mennyiség – 2 egység. Hossza 360 m.
 • Erősítőkhöz a lábad alatt. Egy hüvelykes szakasz rúdjának metszetei. Mennyiség – 2 egység. Hossza 1,3 m.
 • 3 tucat önmetsző csavar 45×100 mm.
 • Előkészítés a fafelületek bomlástól, folttól való védelmére.

Ez a lista nem kötelező. Az anyagokat a gazdaság korábbi építési munkáiból származó maradékok rendelkezésre állása alapján választják ki.

A munkához szüksége van egy eszközkészletre:

 • Építési sarok.
 • Puha sima ceruza.
 • Fűrész fához.
 • Normál kalapács.
 • Vésők.
 • Építési szalag.
 • Lapos és Phillips csavarhúzó.
 • Ecset 4-5 cm.

Jelölje meg az alaprúdot 12 vágáshoz, mindkét oldalon 6 darab, 2,5 cm mélységben. Ezek lesznek a szarvak és lábak hornyai. Hasznos tanácsok. A vágások 2-3 mm-rel keskenyebbek, mint 50 mm, szoros, szoros, 50×50 mm-es gerendák betétei.

A vágásokat vésővel és kalapáccsal választják ki, méretre fűrészelt rudakat helyeznek a kapott barázdákba. Rögzítés önmetsző csavarokkal.

Egy hüvelykes szakasz rúdjain az erősítők rögzítésére szolgáló helyek vannak megjelölve, amelyek biztosítják a szerkezet szilárdságát és megszüntetik a lábak eltérésének lehetőségét terhelés alatt. A végszakaszokat fémfűrésszel fűrészelik le, a hosszúságot a lábakkal egy síkban választják ki. A talajra támaszkodó lábak végét szögben lefűrészelik.

A kész kecskéket fafázzal kezelik. Szárítás után az egyszerű gép használatra kész.

Kecskék készítése fűrészeléshez kétkezes fűrésszel

A rönkök kétkezes fűrésszel történő vágása miatt a gép meglazul a váltakozó nyíróerő hatására, és a keskeny állvány felborulásához vezet. A kétkezes fűrészgép X-alakú állványai vastag, jó minőségű fából készülnek, 10 cm keresztmetszettel, fémkötél vagy fából készült blokk segítségével. A támaszok alsó támaszának szélessége 10-15 cm-rel nagyobb, mint a felszíntől a kötőelem felső részéig terjedő távolság. Abban az esetben, ha a támasztó kereszteket fa nyakkendővel kötik össze, ezeket vékony gerendával hevederezik, ami megerősíti és biztosítja a szerkezet merevségét és stabilitását.

A kecskegyártás méretei hasonlóak az egyszerű szerkezethez, az alsó támasz méretének beállításával..

Hogyan készítsünk házilag összecsukható állványokat fából

A tűzifát szezonálisan gyűjtik. A használt fűrészgép az időszak többi részében porosodik, elromlik és hasznos helyet foglal el. Az összecsukható állványmodell segít megoldani a racionális tárolás kérdését, hasznos lesz a szántóföldi betakarítás során.

A modell elkészítéséhez anyagokra van szükség:

 • Fából készült rudak. Mennyiség – 4 egység.
 • Fémcső 1-1,3 m hosszú. Mennyiség – 1 egység.
 • Limiter a lábak összekötéséhez: kábel, lánc, öv, kötél.
 • Fafúró maximális átmérővel.

A tervezés egyszerűségét a könnyű gyártás ötvözi. Az azonos méretű rudakat készen veszik vagy szétszerelik egy 50 mm-es tábláról. Minden rúdon egy helyet jelölnek egy lyukhoz, amelynek átmérője 1-2 mm-rel kisebb, mint a cső átmérője, és átfúrással átfúrják. A rudak párosított csatlakoztatása korlátozóval történik. A dugó hosszát a kecske 350-450 nyitási szögének megfelelően kell kiválasztani.

A helyes összeszerelés lehetővé teszi, hogy a rudakat egy síkba hajtsa, és szükség szerint eltávolítsa a kecskéket.

Hogyan készítsünk fém állványokat tűzifa fűrészeléséhez

A fém tartóállványok hosszabb élettartammal és kompakt méretekkel rendelkeznek, szemben a klasszikus fa szerkezetekkel. A fém kecskék otthoni készítéséhez a következő anyagokra és eszközökre lesz szüksége:

 • Sarok- / profilcső 50x50mm.
 • Fagerenda 50x59mm. Hossza 5-10 cm.
 • Bolgár vagy fémfűrész fémhez.
 • Építési centiméter vagy mérőszalag.
 • kréta.
 • Csavarok csatlakoztatáshoz vagy hegesztőgéphez.

Az előre elkészített vázlat szerint a megadott és ellenőrzött méretek mellett az alapgerendát levágják, a lábak és a szarvasok rögzítési helyét körvonalazzák. A szerkezet többi része vágva van. A csatlakozási lehetőség ki van választva. Az összecsukható kialakításhoz az alkatrészeket csavarokkal kell összekötni. Álló kecske esetén az alkatrészeket hegesztik. Az állványokat rögzítő hosszanti sarokhoz vagy csőhöz 50×50 mm -es fadarab van rögzítve. Ez elővigyázatossági intézkedés és a fűrészfogak védelme, a fogak munkafelületének érintkezése a portál fémtestével kizárt..

A saját készítésű fémmodell költsége magas és összehasonlítható a kecske összeszerelt kész modelljének árával az eszközök és berendezések építési piacán.

A termékcsalád apró darabokat tartalmaz magán használatra, és nagyméretű, nagyméretű gépekkel zárul a nagyüzemi gyártáshoz. Az ár 12 és 500 dollár között mozog. A modell kiválasztása az ágy várható terhelése, a munkadarab hossza és vastagsága alapján történik.

Az európai gyártók olcsó kecskéket kínálnak a tűzifa fűrészeléséhez. Sok ukrán forgalmazó felajánlja a kiválasztott modell megvásárlását szállítással. Például a német MB cég 11 dollártól teszi ki a modelleket az ukrán piacon. A különbség a kiváló minőségű németországi kecskefűrészek között a hasonló kínai példányoktól a fém összetételében és szilárdságában, a szerszámgépek felszerelésében további elemekkel. Fűrészes éllel rendelkezik, amely növeli a tapadást, csökkenti a rönk csúszását és megfordulását működés közben, kompakt esztétikai kialakítás, az ízületek és élek korróziógátló vegyülettel történő kezelése.

Hogyan készítsünk saját kecskéket tűzifa vágásához láncfűrésszel

A tűzifa vágásához használt láncfűrész népszerűsége összefügg a szerszám alacsony árával, a könnyű kezelhetőséggel és a nagy mennyiségű munka elvégzésének sebességével. A hagyományos kézi fűrészeléssel összehasonlítva a láncfűrész termelékenysége tucatszor nagyobb, a könnyű munkavégzés pedig nagyságrendekkel magasabb..

A modern eszköz tulajdonosának a kecskék eredeti és kényelmes kialakítását kínálják. Ha egy rönköt láncfűrésszel fűrészel egy klasszikus X alakú támaszon, a lánc elakadhat vágás közben. Annak elkerülése érdekében, hogy a láncfűrész elakadjon, a munkásnak kézzel, a vágással le kell fordítania a rönköt a vágás befejezéséhez. A biztonságosabb módszer az állvány szabadon kiálló végének vágása..

A továbbfejlesztett fém állványokat láncfűrésszel vágják a fához. A fogazott markolat a gép egyik végére van felszerelve, vagy acélláncot hegesztenek. A lehető legnagyobb mértékben kihúzva a rönk egyik végét, a második biztonságosan rögzítve van a készülékben.

Magánfűrészüzemek vagy nagyüzemek számára állványhulladékok, födémek, deszkadarabok, sínek, gerendák beszerzésére és feldolgozására az ipar univerzális, kényelmes kecskefűrészeket gyárt. A gép lehetővé teszi az összes feldolgozásra szánt fa sűrű halomba rakását, rögzítését egy speciális eszközzel, kiküszöbölve a darabok kúszásának vagy váratlan ricochetének valószínűségét a vágási folyamat során. A modellek ára 80 dollártól kezdődik.

Tippek a kecske kialakításának finomítására

A pult csúnya kialakítása, ha szükséges, modern esztétikai megjelenéssé alakul, a gép alapvető funkcióinak kibővítésével. A fűrészgép gyártási sémája változatlan: szarvakkal ellátott lábak és összekötő test.

 • A változtatások befolyásolják a felhasznált anyagot:
 • Helyezze a rönköt széles deszkára, és tegye a szélére.
 • Az X alakú lábakat ne gerendákból, hanem a rendelkezésre álló fémprofilból készítse el.
 • Szereljen össze egy típusbeállító táblát keskeny táblákból, fedje le egy többszínű gombaellenes készítménnyel.
 • Rögzítse az alaplaphoz a támasz felső és alsó végéről korábban meghajlított támaszokat. Csatlakozóként szárnyas anyacsavarokat használjon. Válasszon bármilyen hajlítási szöget, figyelembe véve annak lehetőségét, hogy nagy rönköket helyez el a tekercsekben. Végezze el az alsó lépést, figyelembe véve a szerkezet stabilitását.

A gyártott kecske sokoldalúsága a szarvak kivételes kialakításában és kibővített funkcionalitásában rejlik. Az összeszerelés után a szögben ívelt lábak függőleges rést képeznek, amely kényelmesen elfogad bármilyen méretű átmérőt, deszkát, gerendát. A bonyolult, kényelmetlen konfigurációjú penge vágása egyszerűvé és biztonságossá válik.

 • Adjon közbenső szarvakat a modernizált kecske korábbi kialakításához. Ez lehetővé teszi rövid gerendák, munkadarabok, deszkák, ágak vágását. A kecske összecsukható szerkezete lehetővé teszi a gép használatát háztartási helyiségben és korlátozott területen, például a tetőn, a tetőtérben új padló javításakor vagy felszerelésekor..
 • Egy kis szobában a kecske egyesülése tökéletesre vihető. Összeszereléskor hagyja el a szarvak hosszú felső végét, jelölje meg a hossz 2/3 -át, és hajlítsa meg egy satuban 900 -ban a függőlegeshez képest.
 • Ha szükséges, lapos lemezt helyeznek a vízszintes szarvakra, és rögtönzött asztalt kapnak. Eljárást biztosítunk a tábla íves szarvokhoz való rögzítésére, mobil felületet a satu, függőleges sík és asztallap rögzítésére. A lapos panelt a kecske letelepedésére síkká alakítják a csuklós polcok, fiókok a szerszámok számára.
 • Az asztalos kezdőknek tanácsok a kecske rúdból történő összeszereléséhez. Az első rudat átvezetik a kereszt alatt, a következőt pedig a lábak összekapcsolására használják.
 • A csavarozás megkönnyítése és a csavarok korróziós oxidációtól való védelme érdekében a munka megkezdése előtt kenőanyagot kell felvinni az anya menetére..