Hogyan válasszuk ki a láncfűrészt

Láncfűrész. Úgy tűnik, hogy a termékek nem újak, mindent elmondtak és terveztek. De kiderül, hogy a dolgok nem ilyen egyszerűek. A vezető láncfűrész -gyártók sikere nem teszi lehetővé, hogy mindenféle csaló jól aludjon. Nem képesek megismételni az eredeti minőségét vagy a legjobb láncfűrészeket kifejleszteni, de a könnyű pénzszerzés vágya annyi, mint szükséges. És egyre gyakrabban engedik meg magukat a vezető márkák olcsó hamisításának. Ezért nem olyan nehéz elképzelni azt a helyzetet, amikor egy ismeretlen személy által gyártott szerszám működés közben meghibásodhat és sérülést okozhat..

Ez az áttekintés mindenekelőtt azok számára lesz érdekes, akik csak láncfűrészt vásárolnak. De reméljük, hogy az oldal többi látogatója talál valami hasznosat magának, különösen az ismert láncfűrész-gyártók hamisítványaival foglalkozó részben..

A láncfűrészek típusai és jellemzőik

A márkától és a gyártási országtól függetlenül minden láncfűrészt négy kategóriába sorolnak:

– háztartásban, kis méretek és teljesítmény jellemzi őket, mint például a Hitachi CS33EB sorozatú láncfűrész, amelyet rövid működési időre terveztek (havonta akár 20 óra);

– egykezes, az ilyen fűrészek hatóköre a parkgazdaság és a tereprendezés, például a Husqvarna T 435;

– félig professzionális, például a Makita DCS460-45 láncfűrész, az üzemidő sokkal hosszabb, mint az előző típusé; a gumiabroncs teljesítménye és hossza, a munka erőforrása – elégséges a gazdaság mindennapi munkájához;

– A professzionális, például a Makita DCS6400-45 láncfűrészt hosszú élettartam jellemzi, akár 2000 üzemóra, napi 10-16 órás üzemidőre tervezték, nagy teljesítménye 3 kW -tól.

Ez a felosztás nagyon ésszerű, mivel lehetővé teszi a vevő számára, hogy a szükséges jellemzőkkel rendelkező láncfűrészt vásároljon szükségtelen túlfizetések nélkül. De amellett, hogy a láncfűrészeket rendeltetésük szerint osztják szét, különböző jellemzőkkel rendelkeznek. Tekintsük a legfontosabbakat, például a láncfűrészek vágási idejét, élettartamát, teljesítményét és rezgési jellemzőit..

Vágási idő

Ez a tulajdonság nagymértékben összefügg más tulajdonságokkal. Ez függ a fűrész teljesítményétől, valamint a lánc helyes kiválasztásától és élezésétől is. Ebben a karakterisztikában talán meg kell említeni a fűrészmotor helyét. Hagyja abba a választást a hosszirányú motorral szerelt modelleknél, különben fennáll annak a kockázata, hogy súlypontjával eltolt szerszámot vásárol. És akkor munka közben folyamatosan igazítani kell a vágóvonalat, és ez kényelmetlen, és a vágási idő megnő.

A munka erőforrása

A fogalom relatív, és minden típusú láncfűrésznél eltérő. A háztartási modelleket rövid távú munkákhoz fejlesztették ki, erőforrásuk és biztonsági résük sokkal alacsonyabb, mint a professzionális fűrészeknél. Általában a láncfűrész megfelelő használatával és gondozásával a nyaralók erőforrása sokáig tart. Természetesen az eredeti termékekre, és nem a hamisítványokra. A professzionális modellek élettartama körülbelül 2000 üzemóra, ezt követően a karbantartást a kopott alkatrészek cseréjével kell elvégezni. De mindez hozzávetőleges információ, és az eszköz tényleges munkamennyisége nagyobb mértékben tőled függ. Megfelelő karbantartás és “humánus” működés esetén tovább működik, mint a megadott időszak.

Erő

Ez a tulajdonság elsősorban a láncfűrész típusától és szívétől – a motortól – függ. Természetesen egy professzionális eszköznek nagyobb ereje van, mint egy háztartási eszköznek. Ez pedig indokolt, hiszen nincs szükség 6 LE -re. kerti fák időszakos metszésére. Egy háztartási modellhez elegendő 1,7 – 2,0 kW teljesítmény. Emlékeztetni kell arra, hogy minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb a motortérfogat, és ennek megfelelően nagyobb a tömeg. És a láncfűrész használatának kényelme ettől függ..

Rezgés jellemzői

Nagyon fontos jellemző, mivel ettől függ a szerszámmal való munka kényelme. Minél nagyobb a rezgés elleni védelem, annál könnyebb a munka, kevesebb a kéz fáradtsága (és ezáltal kisebb a sérülésveszély), és jobb a vágási minőség. A minőségi láncfűrészben a motorház és a fogantyú külön vannak egymástól. Kívánatos, hogy a fogantyút kombinálják az üzemanyagtartállyal, ebben az esetben a rezgési energiát a tartály tömegére fogják fordítani. A rezgéscsillapító rendszer megbízhatóságának legjobb tesztje az lesz, ha a vásárlás előtt elindítja a kezében..

Alkatrészek

Ide tartoznak a láncok, szűrők, lánckerék és egy rúd. Ami a láncot illeti, a fő kiválasztási kritériumok a következők: láncvastagság, profil, láncszemek száma és láncszög. A lánc kialakítása olyan, hogy vágóélének mindig nagyobbnak kell lennie, mint maga a lánc és a rúd vastagsága. Ez lehetővé teszi a lánc és a rúd szabad mozgását a vágásnál. A legnépszerűbb láncmagasság -méret ma 0,4 “, ez az optimális megoldás. Alacsony rezgésszintet és ennek megfelelően sima vágást biztosít. Professzionális láncfűrészekhez, láncok 0,4 “-os és ¾“.

A hajtórúd vastagsága a következő:

-a háztartási és félig professzionális fűrészek általában 1,3 – 1,5 mm vastagságú kapcsolatokkal vannak felszerelve;

-1,6 – 2,0 mm vastagságú professzionális fűrészekben.

A kapcsolatok száma közvetlenül a lánc dőlésszögétől függ, és a belső fogak száma határozza meg. A láncfűrészek láncai két profilúak, alacsonyak és magasak, ezt a vágófog magassága határozza meg. A magas profilú láncokat elsősorban professzionális szerszámokban használják. Az alacsony profilú láncok jellemzője, hogy kevésbé hajlamosak a visszarúgásra. Ennek megfelelően kisebb az esélye annak, hogy a fűrész kitör a kezéből, ami azt jelenti, hogy a sérülésveszély jelentősen csökken.

A láncfűrészek általában a következő típusú szűrőket használják: nylon háló, bársony háló és hab. Mindegyikük jó munkát végez a por és a fűrészpor motorba jutásának védelmében. Mindig figyelnie kell a szűrők tisztaságát és használhatóságát. Ha szükséges, feltétlenül cserélje ki.

A láncfűrész gumiabroncs hossza a motor teljesítményétől függ, azaz minden modellben a megengedett legnagyobb hossz van feltüntetve. Tehát egy háztartási fűrész esetében ez körülbelül 30 – 45 cm, például – Caliber BP -2100/18 láncfűrész. Ha hosszú gumiabroncsot telepít, ez a motor idő előtti kopásához vezet, és ennek megfelelően a láncfűrészeket javítani kell. Professzionális szerszámban a gumiabroncs hossza akár 75 cm is lehet.

Hogyan lehet megkülönböztetni a hamisítványt

Miután megvizsgáltuk a láncfűrészek kiválasztásának legfontosabb kritériumait, térjünk át a hamisítványok elleni védelem kérdésére. Az ilyen hamisítványok, mint a láncfűrész, a gyártók honlapjairól származó hivatalos információk alapján nem csak a vevőnek okoznak fejtörést. Tekintsük a hamisított termékek közötti fő különbségeket:

  • A termék jelölésének be nem tartása, lehet hasonló, de a betűk és sorozatszámok elrendezése nem felel meg az eredetinek.
  • A test színe, a láncfűrész alkatrészei eltérőek – a kontraszt nem felel meg a márkás termékeknek. Ugyanez vonatkozik a fém alkatrészekre, például a STIHL szerszámokra. Az eredeti hengere sötétfekete, a hamisítvány világosszürke.
  • A dokumentáció következetlensége (nincs orosz nyelv, a termék sorozatszáma nem egyezik az útlevélben feltüntetett számmal, a garancialevél hiánya, vagy a gyártó cégbélyegzője nélkül készült, stb.).

Természetesen nem lehet figyelembe venni az összes árnyalatot, mivel a hamisítók folyamatosan megváltoztatják a hamisítvány “megjelenését”. A láncfűrészek katalógusa pedig hatalmas – nem lehet minden különbséget a cikk méretébe szorítani. És nemcsak a láncfűrészeket hamisítják, hanem a láncfűrészekhez való olajat is. Ahhoz, hogy megvédje magát bármely cég láncfűrészeinek rossz minőségű modelljétől, fontos, hogy vásároljon egy hivatalos kereskedőtől. Miután kiválasztotta a gyártó cégét, a megfelelő modellt, megtudja, hol lehet láncfűrészt vásárolni egy hivatalos értékesítési helyen. Lehet, hogy egy online áruházról van szó, de vásárlás előtt ellenőrizze a hivatalos forgalmazó tanúsítványát, és a hivatalos garanciát, amely jelzi a garanciális szerviz címét. A hivatalos termékek eladójának másik megkülönböztető jellemzője a teljes körű és kellő konzultáció a vevővel. Vagyis egy normál üzletben a tanácsadónak legalább fél órát kell rád fordítania. Ha ezt megtagadják, jobb, ha másik üzletet keres..

Reméljük, hogy a megadott információk segítenek a helyes választásban és egy minőségi eszköz vásárlásában, amely hosszú évekig szolgál..