Hogyan válasszunk darálót

A köszörűgép vagy sarokcsiszoló olyan építőeszköz, amelyet kő és fémek vágására, valamint különféle felületek tisztítására, csiszolására és nagyolására terveztek. Annak ellenére, hogy a daráló nem mindennapi eszköz, egyszerűen szükséges, hogy a gazdaságban legyen. Az építőipari szerszámok és áruk modern piacán ennek a szerszámnak a legkülönfélébb típusait kínáljuk: akkumulátorcsiszolót vagy elektromos darálót, kicsiket és nagyokat egyaránt, sokféle áron, valamint széles választékban a funkciókészletek közül … Akkor melyikre kell figyelnie??

Tartalomjegyzék:

  • Orsó fordulatszáma
  • Szerszám teljesítmény
  • Biztonság és kényelem
  • Gyártó
  • Árkategória

4. Következtetés

Használat célja

Vásárlás előtt először el kell döntenie a kategóriáról, vagyis el kell döntenie, hogy milyen célra használja az eszközt. Abban az esetben, ha a darálóval történő vágást kizárólag háztartási körülmények között végezzük, akkor egy kis, alacsony teljesítményű daráló kiváló megoldás. De ebben az esetben emlékezni kell arra, hogy ha összehasonlít egy ilyen eszközt egy professzionális eszközzel, akkor az otthoni modellek alacsonyabb teljesítményben és kisebb funkciókban különböznek egymástól. Egy ilyen daráló használatával óránként többször le kell hűlnie folyamatos munkával..

Abban az esetben, ha a daráló rendszeres használatát tervezik, akkor jobb, ha professzionális szerszámot választ. Az ilyen darálók megszakítás nélkül több órán keresztül képesek dolgozni. A legerősebb és legmagasabb minőségű anyagokból készülnek. A professzionális köszörűgépeket megbízhatóbbnak tekintik, de nagy méretekkel rendelkeznek, és meghibásodás esetén az ilyen szerszám javítása sokkal többe kerül, mint a szakszerűtlen csiszológép javítása.

Egykezes vagy kétkezes?

A modern vágócsiszolók két típusból állnak:

A daráló fő paraméterei

Orsó fordulatszáma

Szinte minden malommodell a legolcsóbbak mellett képes önállóan beállítani az orsófordulatszámot. Sok építő úgy véli, hogy az ideális megoldás egy daráló, amelynek orsósebessége 80 m / s..

Szerszám teljesítmény

A legtöbb esetben ennek az építőszerszámnak a jellemzőiben a maximális tárcsaátmérőjű teljesítmény szerepel, mivel minél szélesebb a tárcsa, annál nagyobb termelékenységet igényel a daráló. Minél erősebb a szerszám, annál tartósabb, ennek következtében a szerszám élettartama sokkal hosszabb lesz. De egy ilyen daráló drágább és sokkal nehezebb lesz..

Abban az esetben, ha a daráló megvásárlásának célja a nem túl vastag szerkezetek, valamint a csiszolófelületek rövid vágása, akkor a leg logikusabb az átlagos teljesítményű modell megvásárlása.

Biztonság és kényelem

A darálóval végzett munka során feltétlenül be kell tartani az alapvető biztonsági szabályokat, de magának a szerszámnak is meg kell felelnie ezeknek. Kis csiszológép vásárlásakor ügyelnie kell a fogantyú minőségére és kényelmére is. További előnyt jelentenek a gumi betétekkel ellátott csiszolók, valamint az ujjak speciális hornyai. Ezenkívül ügyelni kell a biztonságra, amelyet a különféle csiszolóelemek garantálnak..

Abban az esetben, ha a szerszámmal hosszú távú munkát terveznek, kívánatos lenne egy további fogantyút vásárolni, amely speciális anyagból készül, amely elnyeli a rezgést.

Gyártó

Manapság állandó nézeteltérések merülnek fel arról, hogy a gyártók közül melyik gyártja a legjobb szerszámokat, és szinte lehetetlen rendezni ezt a vitát, de egy biztos, a hazai szerszámok, például az Interskol cég, amelynek őrlőit Oroszországban gyártják , minőségüknél valamivel gyengébbek, mint például a Bosch -csiszoló, a kress -őrlő, a metabo -őrlő vagy a makita -őrlő, de ugyanakkor felülmúlják sok ázsiai társát. Ezért a daráló vásárlásakor figyelni kell a már bevált és bevált vállalatokra..

Árkategória

Először is emlékeznie kell arra, hogy a legjobb, ha nem a legolcsóbb eszközöket vásárolja meg. Még akkor is, ha a csiszolót ritkán tervezik használni, még mindig nagy a valószínűsége a törésnek. Másrészről, a hétköznapi javítási robotok számára nem szabad professzionális darálót vásárolni túlzott áron. A legjövedelmezőbb a közepes árkategóriájú darálót választani, de jó gyártótól.

Kimenet

A sarokcsiszoló kiválasztásakor először is az elvégzett munka jellegére kell összpontosítani, és olyan szerszámot kell vásárolni, amely megfelel minden egyéni preferenciának és követelménynek. Legyen jó választás!