Melyik forgó kalapács jobb?

Ha komolyan gondolja a javítás elvégzését, akkor nemcsak a lakásterv kidolgozására, az építési és befejező anyagok megválasztására kell figyelnie, hanem egy speciális szerszám beszerzésére is, amely nélkül egyszerűen nem teheti meg . Az ilyen berendezéseket biztonságosan egy perforátornak tulajdoníthatjuk, amely ütőeszköz lévén könnyen megbirkózik a vakolat eltávolításával, a beton aprításával, a téglaforgácsolással és számos más komoly építési munkával. És bár sokan úgy vélik, hogy egy közönséges fúró elegendő ezekre a célokra, a kalapácsfúró alapvetően különbözik tőle mind a munka, mind az ár tekintetében. Tehát meg kell értenie egy ilyen eszköz munkájának bonyolultságát, figyelembe véve a közelgő munka sajátosságait..

Tartalom:

  • Lyukasztó készülék Makita 2450
  • Lyukasztó készülék bosch
  • Interskol perforáló készülék

5. Youtube videó

Kalapácsfúró és annak különbsége a kalapácsfúrótól

Először azt javasoljuk, hogy vegye figyelembe a kalapácsfúró és a kalapácsfúró közötti különbségeket. A kalapácsos fúró a következő elv szerint működik: a szerszám két fogantyút tartalmaz, amelyek érintkeznek. Fúróval ütközési módban dolgozva nyomást gyakorol vele a munkafelületre, és kényszeríti a szerszámot ugrásra "fogaik által". Ennek a működési elvnek komoly hátrányai a kis ütés amplitúdó, a magas rezgésszint működés közben, valamint a jelentős fizikai erőfeszítések, amelyeket kemény anyagok fúrására kell alkalmazni. A fúró és a kemény felületek folyamatos kölcsönhatása a racsnis fogak gyors kopásához vezet, és ez pótlólagos költség..

A kalapácsos fúró nem rendelkezik mindezekkel a hátrányokkal, mivel belső szerkezete alapvetően különbözik a fúrótól: így az elektro-pneumatikus kalapácsfúró mechanizmusa valamilyen módon hasonlít az automatikus fegyverkészülékhez.

Először is, a kalapácsfúró egy nagyon erős és tartós berendezés, amelyet bármilyen méretű lyukak kemény anyagokba történő fúrására terveztek. A kőzetfúrók visszacsapódása sokkal kisebb, és a haladási sebesség sokkal nagyobb. A kalapácsfúró másik előnye a fúró vagy fúró rögzítésére szolgáló fej. Míg a kalapácsfúró bütyökzárral van felszerelve, a forgókalapács megbízható cserélhető SDS tokmányt tartalmaz, amely lehetővé teszi a fúró vagy a tokmány gyors cseréjét..

A forgó kalapácsokat lyukak fúrására használják betonba, kőbe, téglába. Mivel a beton megsemmisülése a leghatékonyabban ütközésből következik be, az építőkalapácsos fúró munkadarabja vésőnek tűnik. Forgása közben a véső kerek lyukat képez. A fúrók spirális hornyainak köszönhetően a vésőtermékek eltávolításra kerülnek a lyukból, és a termelékenység is nő.

A kalapácsfúró alapelve

Technikai szempontból a fúrási folyamat így néz ki: a készülék elektromos hajtása biztosítja a dugattyú mozgatását, míg a második dugattyút meghajtó vákuum és a légnyomás növekedése. -"ütőszeg", amely ütközik a berendezés szárába, a csapó és a dugattyú közötti légrés miatt csillapító hatás jön létre. Ő az, aki csökkenti a dugattyú ütésterhelését, és ennek eredményeként növeli "életképességét" dugattyús hajtómechanizmus.

Annak érdekében, hogy eldönthesse, melyik forgókalapács jobb, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a forgókalapácsok fő műszaki jellemzőivel:

Ezenkívül annak megértéséhez, hogy melyik forgókalapács a legjobb, figyeljen bizonyos funkcióira, amelyeket az építőipari szerszámok gyártói közvetlenül jeleznek. Ezek tartalmazzák:

Melyik perforátor a legjobb választani

A teljesítményvizsgálat során a kiváló minőségű terméket egyenletes zajok jellemzik, minden zuhanás és további erősítés nélkül, esetleges ütések, amelyek továbbíthatók a termék testére. Az ilyen, már a zajjellemzőkre kiválasztott berendezéseket további vizsgálatoknak kell alávetni: kapcsolja be a kalapácsfúrót a hálózatban, és a maximális sebesség elérése után kapcsolja ki. Különös figyelmet fordítson arra, hogyan szűnik meg a szerszám. A forgalomnak fokozatosan, simán csökkennie kell. Amikor a motort leállítják, a leállítás utolsó lépéseit minden működő részből származó egyértelmű zaj kíséri. A berendezés soha ne álljon le úgy "a helyére gyökerezik".

Osztály szerint a perforátorokat általában a következőkre osztják:

  • tüdő,
  • átlagos,
  • nehéz.

A könnyű osztályba olyan eszközök közé tartoznak, amelyek tömege nem haladja meg a 3 kilogrammot. Az ilyen modelleket úgy tervezték, hogy kis átmérőjű lyukakat készítsenek a beton felületén, és olyan funkciókkal rendelkezhetnek, amelyek a fúrókban rejlenek..

Középosztály legfeljebb 5 kilogramm súlyú modellek képviselik. Nehezebb munkákhoz használják őket: például vasbeton szerkezetek fúrásához.

Nehéz gépekhez az 5 kilogramm feletti perforátorok tulajdoníthatók. Ez a modell kalapácsként funkcionálhat, és a legnehezebb munkákhoz is használható. Néhány forgókalapács -gyártó minden osztályú modellt kínál ügyfeleinek, például a Makita forgókalapácsot, az interskolot és a bosch -ot..

Amikor nem professzionális és professzionális kalapácsfúró modell közül választ, ne feledje, hogy a professzionális egységek képesek ellenállni a hosszabb terhelésnek, és költségeik nagyságrenddel magasabbak, mint a nem professzionális gépek.

Ezenkívül a professzionális kőzetfúróknak a következő lehetőségek vannak:

Hazai kalapácsfúrók Megkülönbözteti őket a folyamatos munka meglehetősen korlátozott erőforrása, nem professzionális munka elvégzésére használják, de nélkülözhetetlenek a háztartásban. És még egy axióma: minél olcsóbb a felszerelés, annál nehezebb egy szakember számára elvégezni a feladatot..

Hogyan lehet megkülönböztetni a professzionális és nem professzionális modelleket? Ez egyszerű – a gyártók gyakran különböző színekkel jelzik őket..

Neves gyártók forgó kalapácsai

Lyukasztó készülék Makita 2450

Kalapácsfúró Makita HR2450 általános fúráshoz, kalapáláshoz és véséshez alkalmas. Valójában a modell egy professzionális szerszámnak tulajdonítható, amely a “3 az 1 -ben” -t jelenti: emelőkalapács, fúró és ütvefúró. A modell egyszerűsége elrejti a megbízhatóságot, a minőséget és a megfizethető költségeket.

A modell beépített elektronikával van felszerelve – sebességszabályozó rendszerrel. A szükséges nyomást gyakorolva a „triggerre” az „okos” modell azonnal reagál, növelve vagy lassítva a fordulatszámot. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy hatékonyabban dolgozzon különböző sűrűségű anyagokkal..

A Makita HR 2450 ütvefúró SDS-plus tokmánnyal van felszerelve, amely a munkadarabok gyors cseréjét biztosítja. A Makita HR2450 berendezéseket a tartósság, a nagy teljesítmény és a megbízhatóság jellemzi, a modell kényelmes működésben van, mivel kioldó tengelykapcsolóval van felszerelve, amely biztosítja a forgó mechanizmusok csúszását és megakadályozza a rángatózást. Az elektromos hálózat hirtelen áramkimaradása aktiválja a reteszelő rendszert, ami megakadályozza a berendezés véletlen bekapcsolását..

És ha ehhez a modellhez hozzáadja a fúvóka 40 lehetséges szöghelyzetét, akkor választ kap arra a kérdésre, hogy “melyik forgókalapácsot érdemes otthon vásárolni”.

Lyukasztó készülék bosch

A valódi német minőség és a megfizethető ár elérése érdekében egyetlen módon lehet két legyet egy csapásra megölni – egy professzionális Bosch forgókalapács vásárlása. Ezzel a márkával gyártották az első pneumatikus ütközőrendszerrel ellátott forgó kalapácsot..

Bosch perforáló készülék ideális otthoni felújításhoz és professzionális munkához. Például otthoni használatra választhat egy professzionális Bosch perforátort, amelynek költsége valamivel több mint 100 dollár, és kapacitása 0,5 kilowatt. A professzionális modellek természetesen többszörösen drágábbak, de teljesítményük sokkal magasabb – 1,5 kilowatt.

A berendezések teljesítményét tekintve a Bosch 2000 ütvefúró eléri a 2300 fordulat / percet és az 5800 ütést. A gépek hatékonyan dolgoznak 20 mm átmérőjű fúrókkal falazatban vagy betonban.

A Bosch 2400, Bosch 2800 és Bosch 3000 perforátorok modelljei átlagos teljesítményűek. A motorteljesítmény 720 watt, és a nagy pneumatikus ütés – 2,6 J -ig – lehetővé teszi, hogy nagyobb szilárdságú anyagokkal dolgozzon: kemény kőzetekkel és megerősített magas -szilárd beton. A modellek ergonómikusak, számos fejlesztéssel rendelkeznek, és eltérnek a motor percenkénti fordulatszámától. Tehát a Bosch 2400 perforátor modell támogatja a fúró forgását akár 900 fordulat / perc sebességgel, a Bosch 2800 és 3000 modellek pedig 0 és 1450 ford / perc között.

Szakmai körökben a leghatékonyabbak a Bosch 2-24 forgókalapácsok, kétféle DFR és DSR változatban, valamint a Bosch 2-26 szerszám (DFR, DRE és DRE-SET). A 680 W teljesítményű Bosch 2-24 perforátor modell alacsony fordulatszámon működik – percenként akár 870 -ig, de a kellően nagy ütőerő nagyon hatékony eszközzé teszi a nagyobb szilárdságú anyagok véséséhez vagy fúrásához..

A Bosch 2-26 perforátor még hatékonyabb gép – a 0,8 kW motorteljesítmény és az ütőmechanizmus optimális működése (ütés 3 J, 4000 ütés percenként) hozzájárul 26 mm átmérőjű lyukak kialakulásához. Ezek az eszközök kalapácsként használhatók.

Interskol perforáló készülék

Könnyű, két üzemmódú interscope modellek vízszintes elrendezés SDS-Plus szárak bilincsével és kompressziós gőz típusú ütésmechanizmussal.

A berendezés hagyományos elrendezésű, vízszintes motorbehelyezéssel. A hátramenet lehetővé teszi az elakadt fúrók egyszerű eltávolítását, és a csavarhúzó és a fúrótokmány beszerelése után a szerszám erőteljes és súlybarát csavarhúzóvá válik. Az ilyen gépet méltán tekintik “egykezesnek”, mivel akár egy kézzel is dolgozhat vele. Az alacsony ütési energia lehetővé teszi 4-12 mm -es lyukak létrehozását – a leggyakoribb tiplikhez. A fúrási teljesítmény átlagosan 25 köbcentiméter beton percenként, ha közepes méretű lyukakat fúrnak. Egy hat milliméteres fúró 8 cm-rel a betonba kerül kevesebb mint negyed perc alatt.

Az 1,2 J ütőerő a szerszám viszonylagos csendjét és alacsony rezgésszintjét jelzi. Az Interskol vonal perforátora könnyűsége és könnyű kezelhetősége miatt nagyon alkalmas mind háztartási használatra, mind professzionális munkára..

Tehát melyik kalapácsfúrót érdemes megvenni??

Függetlenül attól, hogy milyen típusú kalapácsfúrót választ, a Bosch, az interskol vagy a Makita szerszámok nélkülözhetetlen segítői lesznek a háztartási és professzionális munkának, ha kellően kemény anyagokat fúrnak. Ezzel a munka könnyebben, gyorsabban és jobban halad..

Mielőtt azonban végleg eldöntené a legjobb cég – a perforátorok gyártója – kiválasztását, tájékozódjon városában arról, hogy egy adott céghez milyen szolgáltatóközpontok állnak rendelkezésre. Kérdezze meg, hogy van -e garancia erre a modellre, és meddig tart a jótállási szolgáltatás.

Youtube videó

A Youtube videó segít kiválasztani a legjobb lyukasztót bizonyos célokra.