Melyik fúrót válasszuk

Kezes embernek fúró Ez a legfontosabb eszköz a házban. Csavar gyors és megbízható rögzítése, kép felakasztása, bútorok rögzítése – mindezek a kis munkák fúró nélkül problémásak. De a fúrók formájukban, céljukban, árukban és más paramétereik tömegében is különböznek..

A fúró egy elektromos vagy akkus szerszám, amely szükséges lyukak fúrásához sűrű anyagba: fa, kő, beton, fém.

Milyen gyakorlatok vannak

Minden fúrógépre van osztva háztartás és szakmai. A működés elve mindenki számára azonos. Különbségek a teljesítményben, a fúrási sebességben, a furatátmérőben, az élettartamban és az árban. Speciális elektromos szerszámközpontok kínálnak Önnek félig profi fúrók. Ezek átmeneti modellek. Ha háztartások, akkor rendelkeznek a szakemberre jellemző tulajdonságokkal. Ha profi, akkor éppen ellenkezőleg, minden összetevőtől mentes, de kiváló minőségű és hosszú élettartamú.

Hogy melyik fúrót válasszuk, az a céljától függ. Vásárolhat egy nagyszerű, erőteljes szerszámot, amely napokig képes dolgozni, és nem szakad el a nagy terheléstől, tartsa a csomagban, évente egyszer vegye ki, hogy lyukat fúrjon egy csavarhoz, hogy egy másik fényképet lóghasson a konyhában. Az ilyen esetben elköltött jelentős összeget teljesen elpazarolták. Vásárolhat egy kicsi, könnyű szerszámot, és nem engedheti el, mert a javítás az Ön feladata lett, de gyakran esküdni kell, felháborodva a gyorsan üzemen kívül lévő fúrón – ez szintén nem opció..

Az időszakos, háztartási munkákhoz még mindig célszerűbb háztartást vásárolni fúró ára nem fogja megrendíteni a család költségvetése. És ha a fúrót évente három -négy alkalommal használják, akkor érdemes professzionális szerszámot vásárolni..

Fúró típusok

A fúrót régen találták fel. Eredetileg kézzel készült, azaz a fúró munkája közvetlenül attól függött, hogy mekkora erőfeszítéseket tett a fogantyút forgató mester. Most a kézi fúró a múlté. A régi modelleket elektromos és akkus fúrók váltották fel. Az elsőt a hálózat, a másodikat cserélhető elemek táplálják. Általában a következő típusú fúrókat különböztetjük meg:

 • lyukasztógép
 • ütvefúró
 • hagyományos fúró
 • csavarhúzó (akkus fúró)

A kalapácsos fúró professzionális fúrónak minősül. Nagy, erőteljes, nehéz szerszám falak forgácsolásához és lyukak fúrásához betonba, kőbe, téglába, és a felesleges anyagok levágásához, például régi csempe eltávolításához. A kalapácsfúró fő feladata a kalapácsolás. Nagy ütési energiával, nagy furatátmérővel, hosszú élettartammal és magasabb költségekkel rendelkezik. Ez egy eszköz az építőipari szakemberek számára.

A kalapácsfúró jellemzői valamivel alacsonyabbak, mint a kalapácsfúróé, de a professzionális szerszámokhoz is tartozik. Kő, tégla, beton lyukak fúrásakor használják. Az ilyen fúrógép fúrója képes leküzdeni az ilyen anyagokat, mivel két racsnis van benne, amelyek működés közben össze vannak kötve egymással. Az egyik a fúró belsejében van, a másik a forgó tokmányhoz van rögzítve. Fúráskor a fúró segítségükkel elnyeri a vésés (vagy ütés) funkcióját, amelyet egyébként ki lehet kapcsolni, ha nincs ilyen igény. Hálózati és újratölthető elemekkel működik. A kalapácsfúró könnyen használható, könnyebb, mint a kalapácsfúró, és főleg tekercselő fúrókat használnak vele. Az árához képest egy ilyen fúró majdnem kétszer olcsóbb, mint egy ütvefúró, de drágább, mint egy hagyományos fúró..

A közönséges fúró abban különbözik az ütőfúrótól, hogy nincs ütközési funkciója, ezért nem fúrhat fémet, betont és téglát, csak fát. Ez egy háztartási fúró, amely jó egy faházban, vidéken, csűrben, garázsban végzett kisebb munkákhoz, bútorok összeszerelésekor. Lehet elektromos vagy újratölthető. Az első kényelmes, mert hosszú ideig működik, a második pedig bármilyen távolságra mozgatható és fúrható, ahol egyáltalán nincs elektromos csatlakozó.

A csavarhúzó még egyszerűbb – egy eszköz, amely szükséges a csavarok meghajtásához egy építkezésen, javításkor, bútorok összeszerelésénél. Ez valójában nem fúró, de ugyanazon a mechanizmusok forgási elvén működik. Ez egy akkus eszköz.

Egy gazdasági ember, aki hajlamos a gyakori javításokra, inkább fúrót és csavarhúzót tart a házban, mivel ezeknek az eszközöknek a feladatai eltérnek.

Hol lehet fúrót vásárolni

Ha általában divatos kabátot vásárolunk egy boltban, friss húst pedig a piacon, akkor egy fúróval nehezebb. A fúrógép megvásárolható a hardverboltokban, elektromos szerszámokban, szupermarketekben és a polcon. Mindegyik lehetőségnek megvan a maga előnye és hátránya.

A kézből történő vásárlás, vagyis a már használt eszköz beszerzése pozitív áron és olyan tulajdonossal rendelkezik, aki ismeri a működés elvét és az összes paramétert (tájékoztatásul). Hátránya, hogy nincs garancia a műszerre. Ha egy ilyen fúró a csomagban volt, és 2-3 alkalommal használták, akkor hűségesen szolgál majd sokáig. De egy olyan szerszám, amely hosszú ideig minden nap működött, teljes biztonsági tartalékát töltötte, vagy nedves, hideg garázsban, fészerben feküdt, gyorsan tönkremegy, és az ára, még egy kicsi, sem indokolja.

A hipermarketek és a háztartási áruházak szervizelhetőséget és minőségbiztosítást nyújtanak, de itt nem ér el kompetens utasításokat és gyakorlati tanácsokat a márka vagy modell kiválasztásával kapcsolatban. Az ilyen üzletekben az eladó célja az áruk eladása, és ezek az eladók maguk messze nem szakemberek az építőiparban. És nem tudod kitalálni az árat.

Egy jó fúró, amely megfelel az Ön igényeinek és igényeinek, a kis elektromos üzletekben található. Az itteni vezetők általában hozzáértő emberek, nem fognak rossz dolgokat tanácsolni. Igaz, van egy mínusz is: gyakran ezeknek az üzleteknek a beszállítói bizonyos cégek, így a márkaválasztás itt két -három névre korlátozódik. De van minőségi garancia, és az eszköz jellemzőit szakemberektől fogja megtudni.

Fúrófejek

A fúró forgó mechanizmusát gyakran nemcsak fúrásra használják, hanem más területeken is, néha nagyon távol az építéstől és a javítástól. Vannak különlegesek fúrófejek, akik sokféle munkát végeznek. Tisztítják az építőanyagok felületét, csiszolnak, fényeznek, keverik az oldatokat, még a szükséges alkatrészeket is kirakják szúrófűrészként.

Professzionális tartozékok:

 • ütközők (fúvókák, amelyek megtartják a fúrás szögét és mélységét)
 • fűrészpor fúvó
 • kiegészítők mini fúróhoz (befogó tokmány)

Fúvókák más célokra:

 • körvágók (körök vágásához rétegelt lemezből, farostlemezből és más anyagokból)
 • sziromcsiszoló melléklet
 • felületi csiszoló (gyakran gumi) rögzítés
 • filc rögzítés csiszoláshoz és polírozáshoz
 • különböző tulajdonságú bitek csavarozáshoz (szögletes, tetraéderes, mágnesezett, kereszt alakú)

 • baromfi kopasztása (jelentősen megkönnyíti a baromfitenyésztő munkáját):

Meglévő fúró márkák

Az építőipari termékek piacán verseny folyik a gyártók között ügyfeleikért. A fúró, különösen, ha professzionális eszköz, hajlamos a kudarcra. A javítások költségei, az alkatrészvásárlás lehetősége és a munka időtartama befolyásolja a fogyasztók véleményét, ezért a versengő márkák folyamatosan fejlesztik eszközeiket, hogy ne veszítsék el vezető pozícióikat..

A költségeket és a szolgáltatásokat tekintve a legdrágábbak a professzionálisak fúrók onnan Metabo, HILTI és DeWalt. Körülbelül 2500 – több tízezer rubelbe kerülnek. De megérdemlik a pénzüket is – megbízható, erős, funkcionális, tartós, a mester számára teljesen pótolhatatlan eszközök..

A cégek többsége jó szerszámok gyártására összpontosít, de kevesebb képességgel és valamivel olcsóbban, 2-6 ezer rubelbe kerül, de kifogástalan minőségben és munkaidőben. Ez a piaci szegmens tartalmazza fúró Bosch (az építőipar egyik legkedveltebb cége, sok szakember más eszközöket próbál megvásárolni ugyanattól a gyártótól). Így a GBM 6 RE Professional kis lyukak fúrására készült, míg a GBM 32-4 Professional teljesítménye, négy sebessége és nagy terhelés mellett is nagyon megbízható..

Egy másik figyelemre méltó márka Makita fúró, ez ütős, szakembereknek készült. Ennek a márkának a legtöbb fúrója fém testtel és kettős védőmotoros szigeteléssel rendelkezik. Ez garantálja a tisztességes munkaidőt. Itt is kétféle tokmány található, kulcs nélküli és fogazott, ami kétségkívül bővíti alkalmazását..

És természetesen a japán minőség nemcsak az autókban, hanem az elektromos szerszámokban is létezik. Kiváló fúró Hitachi – sok kézműves vágyának tárgya – tulajdonságaiban és még egy nehéz hangszer kecses alakjában is különbözik. Ergonómia, tömörség, könnyű súly, megbízhatóság – ez minden. Fúrómotor – különleges, ezt a cég találta ki és szabadalmaztatta.

Sokkal olcsóbb ütőhangszerek fúró készség. Ez a márka, mint az ütőfúró Szikra, kevésbé népszerűsített, de tulajdonságaiban nem rossz. Általában háztartási munkákhoz és javításokhoz vásárolják őket egy lakásban, egy vidéki házban. Ezek ára körülbelül 1500-2000 rubel. Mínusz az alkatrészek költsége és rendelkezésre állása – ha a fúró meghibásodik, olcsóbb újat vásárolni, mint javítani.

Mindez a rangsor meglehetősen önkényes, mert minden hangszer olyan, mint a mester kezének kiterjesztése, és minden mesternek saját keze van. Az egyiknek a hitachi tetszik a legjobban, míg a másiknak sok éves munkája van. fúr interskol, könnyű, praktikus szerszám gumi markolattal, jó illeszkedés és kiváló teljesítmény.