Mosogató hulladék aprító: szerelési útmutató

A modern berendezéseket, amelyek segítenek az élelmiszer -hulladék ártalmatlanításában és leeresztésében, mosogató aprítónak nevezik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a berendezések telepítésével kapcsolatos kérdéseket, és tippeket és trükköket adunk a használat során..

Tartalomjegyzék:

Mi az a mosogató hulladék aprító?

A konyhában minden nap sok élelmiszerhulladék van, különösen egy nagycsaládban. És akkor sürgős kérdés merül fel: hogyan lehet megoldani a helyzetet a hulladék elhelyezésével? Sokan elkezdenek mosogató aprítógépeket telepíteni, amelyek felváltják a maradék kukák és hasonlók kivitelének napi rutinját..

A hulladék aprító olyan elektromos berendezés, amely a mosogató alá van felszerelve. Ezt az eszközt ártalmatlanítónak is nevezik. Az aprító közvetlenül a csatornalyukhoz van csatlakoztatva, és egy kis tartály. Belül van egy mechanizmus, amely képes összetörni az élelmiszer -hulladékot, és folyékony finom masszává alakítani. Ezután az összes maradékot a csatornába engedik, miközben nem tömik el a mosogató vagy a csatornacsövet.

A háztartási hulladékcsiszoló fő célja nemcsak az elrontott élelmiszerek megszabadulásának elősegítése, hanem a csatorna eltömődésének megakadályozása is. A felszerelés egyéb előnyei között szerepel a higiéniai tényező. Valóban, ha van egy aprítógép a konyhában, a tulajdonosok megszabadulhatnak az élelmiszer -hulladék közelében megjelenő kellemetlen szagoktól, rovaroktól vagy baktériumoktól..

Az élelmiszer -hulladék elhelyezésének típusai

Kétféle élelmiszer -hulladék -elhelyező létezik:

 • aprítógép folyamatos hulladékbetöltéssel – az aprítási folyamat csak a készülék bekapcsolása után történik;
 • aprítógép a hulladék szakaszos feltöltésével – csak a hulladék egy bizonyos részének betöltése után be kell kapcsolnia a készüléket.

Hulladékkezelő tartozékok

A vásárolt berendezés telepítésének megkezdése előtt ismerkedjen meg a készlet tartozékainak listájával, valamint készítse elő a felszereléshez szükséges eszközöket..

Általában az élelmiszer -aprítóval ellátott standard készletben általában:

 • hatszögletű speciális csavarkulcs;
 • egy karima, amelyet a megvásárolt típustól függően 2 vagy 1 csavaros kimenethez terveztek;
 • kivezető hajlítás speciális menettel;
 • pneumatikus tömlő vagy pneumatikus gomb, ha pneumatikus kapcsoló van a készülékben;
 • gumi tömítések, amelyek a kimeneti nyak alá és a kimeneti ág alá vannak felszerelve.

A hulladéklerakó egységgel együtt szállított alkatrészeken kívül további anyagokra is szüksége lesz a berendezés telepítéséhez. Például pneumatikus kapcsoló hiányában egyes modellekhez pneumatikus gomb vagy kapcsoló szükséges..

Figyelem! Eszköz vásárlásakor ügyeljen arra, hogy megkapja a műszaki adatlapot és a telepítési utasításokat. Végül is az aprítógép telepítési rendszere általában szabványos, de a modern modelleknek saját árnyalatai lehetnek. A rendelkezésre bocsátott dokumentumok között szerepelnie kell a garanciális javítóműhelyek listájának és a helyi márkakereskedések listájának is. A szakemberek számára az ilyen információk nem fontosak, vagy azok számára, akik már telepítettek ilyen eszközöket, de egy kezdő számára fontos, hogy minden dokumentum megvan, hogy később ne legyenek problémák.

Javaslatok az aprítógép telepítése előtt

Az ártalmatlanító telepítése előtt érdemes figyelembe venni néhány tényezőt:

1. Általában a hulladék aprítót a mosogató alá kell felszerelni, és a csatornarendszerhez kell csatlakoztatni. A berendezést egy 220 V -os földelt aljzathoz kell csatlakoztatni, amely védett a nedvesség ellen.

2. Ne szereljen hullámos csövet a berendezés lefolyóhoz való csatlakoztatására, különben élelmiszer -részecskék maradnak a falain. Ez a kellemetlen szag megjelenését okozza. Ilyenkor érdemes sima falú opciókat választani..

3. Ha a leeresztő lyuk átmérője 89 vagy 90 centiméter, akkor az aprítógép telepítése minden kérdés nélkül megtörténik. Ezek a paraméterek megfelelnek az európai szabványoknak, így minden gyártó megfelel ezeknek a szabványoknak. Ha a lyuknak más paraméterei vannak, akkor azt növelni kell. Ehhez speciális szerszámokat használnak, miközben fontos, hogy minden elem rozsdamentes acélból készüljön.

Tanács! Az ártalmatlanító telepítése meglehetősen biztonságos. Például, ha idegen tárgy, például villa vagy kanál kerül a berendezésbe, a hulladék aprító automatikusan kikapcsol. Az összes idegen tárgy eltávolítása után a készülék újra működni kezd. A szerszámok eltávolításával kapcsolatos összes munka könnyen elvégezhető.

Telepítési útmutató

Fontos megjegyezni, hogy a berendezések vásárlásakor minden termékhez mellékelni kell a szerelési utasításokat. Az aprítógép helyes telepítéséhez minden ajánlást be kell tartani. Ha még soha nem vett részt elektromos vagy vízvezeték -szerelési szerelésekben, akkor jobb, ha az összes munkát szakemberekre bízza

Ellenkező esetben könnyen telepítheti a hulladékkezelő egységet, a telepítési folyamat lépésről lépésre vonatkozó útmutatása szerint:

 • a munka kezdetén le kell választani a szennyvízcsövet a mosogatóról, majd meg kell tisztítani az összes leeresztő elemet a szennyeződésektől és maradványoktól;
 • majd illessze a mosogató karima alá a gumi tömítést, amely a vásárolt készletben van;
 • ezt követően az ártalmatlanító felszerelését szerelési sorrendben rögzítik a mosogatóhoz, azokat a szerelési elemeket használják, amelyek a készletben vannak;
 • az élelmiszerhulladék -elhelyezőt a szerelőkonzolra szerelik fel;
 • ezenkívül egy leeresztő csövet rögzítenek az adagolóhoz, hogy átmeneti elemet hozzanak létre a csatorna és a készülék között. Ehhez használjon műanyag adaptereket, amelyeket általában az általános csomag tartalmaz;
 • a telepített cső csatlakozik a csatornához;
 • ha a készletben nincs speciális pneumatikus kapcsoló, akkor külön kapcsolót kell felszerelni további vezetékekkel..

Csatornacsatlakozás

Néhány készlet nem rendelkezik külön pneumatikus kapcsolóval. Az ilyen modellekben általában az élelmiszer -hulladék ártalmatlanításának folyamatát tételekben végzik. Valójában az adagoló csak a nyaka kupakjának elfordítása után kapcsol be. Kapcsolóként működik, és a mosogató leeresztő lyukára van felszerelve..

Természetesen bárki telepíthet elektromos konyhai aprítót az írott utasítások követésével. Különleges esetekben a legjobb, ha ezen a területen szakemberek segítségét kérik..

Az aprítógép használatának folyamata

Az ártalmatlanító egy olyan eszköz, amely meglehetősen kompaktnak tűnik, és teljesen zárt tokkal rendelkezik. Az alján található berendezésben van egy motor, amelyhez egy tárcsa tartozik. A belső falakon speciális rostélyok vannak, amelyek őrlik a tárcsa által kidobott összes hulladékot. Minél nagyobb a motorteljesítmény, annál intenzívebben történik a hulladék és az élelmiszer feldolgozása. Továbbá az aprítógép kapacitása továbbra is fontos, mert minél nagyobb a berendezés, annál több hulladékot dolgoznak fel. Ezt a paramétert a hulladék mennyiségétől függően próbálják kiválasztani, vagyis egy kis család számára nem szükséges nagy eszközt vásárolni.

Az eszköz használata a mindennapi életben nem túl nehéz folyamat, különösen azok számára, akik maguk telepítették a berendezést. Először is, hideg vizet kapcsolnak be, majd az élelmiszer -hulladékot a mosogatóba dobják, és a leeresztő nyílásba irányítják. Zajt hallhat, ami azt jelzi, hogy az összes szemetet újrahasznosítják és aprítják. A zaj megszűnése után a berendezés kikapcsolható, és néhány másodperc múlva lehetőség nyílik a víz bekapcsolására.

Chopper biztonság

Mindenki számára, aki bármilyen készüléket telepít, továbbra is érdekes kérdés a konyhai aprító használata a mosogatóban. Meg kell jegyezni, hogy a felhasználási folyamat meglehetősen biztonságos. Idegen tárgyak bejutása esetén a készülék automatikusan kikapcsol. Továbbá, ha az ellátás túl régóta működik, és hatalmas mennyiségű hulladékot ártalmatlanít, akkor automatikusan kikapcsol. A megadott esetekben ezek az eszközök nem jelentenek veszélyt az emberekre. Minden éles és vágó elem el van rejtve, hogy a gyermekek vagy tulajdonosok ne sérüljenek meg használat közben.

A hulladékcsiszolót az alábbi szeméttárolásra szánják:

 • kenyértermékek;
 • papír, karton;
 • tészta;
 • gabonafélék;
 • csirke- és halcsontok;
 • zöldségek és gyümölcsök magvakkal;
 • egy tojáshéj;
 • dió.

Azon apróságok és hulladékok között, amelyeket nem ajánlott aprítógépben elhelyezni, a következőket kell megemlíteni:

 • műanyag vagy fémezett dobozok, csomagolások;
 • fából, üvegből, műanyagból vagy fémből készült tárgyak, akár kicsik is;
 • szövetből vagy gumiból készült dolgok;
 • forró víz, forró olaj;
 • haj, cérna vagy kötél.

Különös figyelmet kell fordítani az utolsó pontra. Ha a haj gyakran a szecskázóba kerül, akkor csak egy tárcsa, reszelő vagy motor köré tekeredik, ami a készülék működésének leállásához vagy meghibásodásához vezethet. Ezekben az esetekben a szakértők azt javasolják, hogy rendszeresen végezzenek tisztítási munkákat..

Az élelmiszer -hulladék elhelyezésének folyamata egyszerű és nem bonyolult. Ez az eszköz egyszerű és biztonságos. Reméljük, hogy ajánlásaink segítenek az eszköz telepítési folyamatának helyes végrehajtásában..