Szilárd tüzelésű kazánok Aton – modellek, különbségek, jellemzők, leírások, vélemények

A szilárd tüzelőanyaggal működő kazánokra nagy a kereslet, különösen a vidéki területeken. Viszonylag olcsó üzemanyagot használnak, amely mindenhol elérhető. Az ukrán Aton cég kazánjai hőt biztosítanak bármilyen típusú helyiségnek.

Tartalomjegyzék:

A szilárd tüzelésű kazánok általános jellemzői Aton

Az ukrán Aton cég 10 éve dolgozik a fűtőberendezések piacán. Ez idő alatt bebizonyította berendezései megbízhatóságát és hatékonyságát..

A vállalat szilárd tüzelőanyaggal működő kazánjai szilárd tüzelőanyag -briketten, szénen, tőzegön, fán működnek. A régióban általában az üzemanyag az uralkodó. Néha fahulladékot használnak vízmelegítésre. Ilyen esetekben a kazánok légfúvóval vannak felszerelve..

A berendezések csatlakoztatása egyszerű. A kazán fúvókái a helyiségfűtési rendszerhez vannak csatlakoztatva.

Az Aton többrészes egységeket gyárt. A berendezés ilyen kialakítása lehetővé teszi a szakaszok egymástól független megváltoztatását. Ez egyszerűsíti a kazán javítási folyamatát.

Az Aton felállás összehasonlító jellemzői

Az Aton szilárd tüzelésű kazánokat három sorozatban mutatják be: TTK, TTK V és TRADYCJA. Az utolsó sorozatban van egy módosítás automatikus felfújással és szabályozással..

Az Aton TTK és TTK V kazánok nem illékony berendezések. Működésükhöz nincs szükség elektromos csatlakoztatásra. Az ilyen rendszerekben természetes szellőzést használnak. Ezért a kazánok nagy átmérőjű csövekkel rendelkeznek, és széles kéményméretet igényelnek..

Az Aton kazánok nyitott égéstér típusúak. Vagyis levegőt vesznek az égés fenntartásához abból a helyiségből, amelyben vannak. A szellőztetés és a kémény hatékonyan eltávolítja a maradék káros gázokat.

A szilárd tüzelésű kazánok hőcserélői öntöttvasból készülnek. A TTK kazánok teljesítménye 20-80 kW között mozog. A berendezés alkalmas természetes és mesterséges légáramlású helyiségek fűtésére.

Hasonlítsuk össze két TTK kazánt:

  • A 21 kW kapacitású ATON TTK 21 készüléket akár 170 négyzetméteres helyiségek fűtésére használják. m. A kazán hatékony működéséhez óránként 2 – 2,5 kg antracitot használnak fel. Munkájának hatékonysága 77,5%.
  • Az ATON TTK 80 súlya 600 kg, és legalább 1150x500x1435 mm területre van szüksége. A TTK 80 kazán teljesítménye 80 kW, és 5,5 – 6 kg szilárd tüzelőanyagot fogyaszt óránként. Hatékonysága 80%.

A TTK V sorozatú kazánok mesterséges ventilátorok jelenlétében különböznek az analóg TTK modellektől. Levegőt pumpál az egység kemenceüregébe, hogy növelje a kazán teljesítményét..

A TRADYCJA kazánok 5-6 mm vastag acél hőcserélővel rendelkeznek. Élettartama rövidebb, mint öntöttvas társainál.

A kazánok kompakt szerkezetűek és kényelmesek beltéri telepítéshez. A kialakítás vízpolcokból áll, amelyek mossák a kimenő gázokat. Ez jobb hőátadást biztosít..

Az ilyen szilárd tüzelésű kazánok teljesítménye 12-38 kW. Az ügyfelek megjegyzik az üzemanyag -kamrák nagy méretét és a berendezések árának elérhetőségét.

A kazánok kézi üzemanyag -betöltési elvvel és mechanikus huzatszabályozóval rendelkeznek..

Hasonlítsuk össze ennek a vonalnak a három modelljét:

  • Az ATON UKS 9-12 akár 12 kW kapacitással egyszerre 40 köbmétert melegít. dm víz. Szént és fát használ üzemanyagként 1,5-2 kg / h fogyasztás mellett. Az égési maradványok eltávolítására szolgáló kéményhuzat 20 Pa. A kazán kompakt mérete 880x440x650 mm, súlya 140 kg. Az egység üzemi hőmérséklete 50-90 fok, a fűtött terület pedig 60-100 négyzetméter. m.
  • A 18 kW teljesítményű ATON UKS 18 3 – 3,5 kg üzemanyagot fogyaszt óránként ATON UKS 38. Ugyanakkor a rendszer akár 110 köbmétert is tartalmaz. dm folyadék. A 160 mm átmérőjű kémény természetes huzata 25 Pa. A kazán átlagos mérete 1350x560x900 mm, súlya 250 kg. Az UKS 18 modell alkalmas 100-170 négyzetméter alapterületű magánházak és nem lakóépületek fűtésére. m.
  • Az ATON UKS 38 -at 250-370 négyzetméteres helyiségek fűtésére használják. m. Teljesítményük 38 kW, a víz térfogata a rendszerben 170 köbméter. dm. A kazán helyes működéséhez 200 mm átmérőjű kéményre és 32 Pa huzatra van szükség. A helyiség hőmérsékletének fenntartásához óránként 7-8 kg szilárd tüzelőanyagot fogyasztanak. A 380 kg súlyú kazán paraméterei 1420x560x1100 mm. Tömörségét a fűtőerő indokolja..

Mindhárom modell hatékonysági aránya 78%.

Tippek a kazán kiválasztásához

1. A kazán kiválasztásával határozza meg a fűtési helyiség paramétereit.

  • A kazán kiválasztásakor meg kell határozni, hogy a helyiségben milyen hőmérsékletet kell fenntartania.
  • Határozza meg a szoba típusát, az emeletek számát és a benne lévő mennyezet magasságát.
  • Ismertesse az épület szigetelésének típusát és a külső falak vastagságát.
  • Döntse el az ablakok jelenlétét a szobában és az üvegezés típusát. Általában egy-, dupla- vagy dupla üvegezésű.

Miután megválaszolta ezeket a kérdéseket, folytassa a szilárd tüzelésű kazán kiválasztásával. Ha szükséges, lépjen kapcsolatba az eladók webhelyein található online támogatással.

2. Határozza meg, hogy a kazán melyik üzemanyaggal üzemel. Mivel vannak olyan kazánok, amelyeket csak bizonyos típusú szilárd tüzelőanyagokhoz alkalmaznak.

3. A szilárd tüzelőanyaggal működő kazánok meglehetősen terjedelmes rendszerek. Ezért győződjön meg róla, hogy van megfelelő telepítési hely..