Szilárd tüzelésű kazánok DANKO – modellek, különbségek, jellemzők, leírások, vélemények

A DANKO szilárd tüzelésű kazánok hőt és meleg vizet szolgáltatnak mind egy vidéki háznak, mind egy nagy ipari vállalkozásnak. Üzemanyagként pelletet, faforgácsot, fát vagy szenet használnak. Önállóan dolgozhatnak anélkül, hogy csatlakoztatnák a hálózathoz. És pótolhatatlan olyan helyeken, ahol áramszünet van.

Tartalomjegyzék:

A DANKO szilárd tüzelésű kazánok általános jellemzői

A DANKO cég több mint 10 éve hódítja meg az ország fűtőberendezéseinek piacát. Választéka gáz-, szilárd tüzelőanyag- és elektromos kazánokra, konvektorokra és vízmelegítőkre terjed ki.

A DANKO szilárd tüzelőanyaggal működő kazánjait három terméksorozat és számos új termék képviseli.

  • A “DANKO-TL” első kazán sorozat öntöttvas hőcserélővel van felszerelve. Az ilyen berendezések falai vastagabbak és erősebbek, mint acél társaik. Ezenkívül drágább, nehezebb és nagyobb méretű..

A “DANKO-TL” kazánokban 2-10 szakasz található, amelyek egyetlen műszakot tartalmaznak. A berendezés súlya 200 és 500 kg között van, méretei 1335x520x966 mm.

Tüzelőanyagként fa töltőanyagot, kokszt és szenet használnak. Az egység kapacitása akár 125 liter. üzemanyag. Ennek a sorozatnak a kazánjai lehetővé teszik a lakások és ipari igények kielégítésére szolgáló helyiségek fűtését akár 450 négyzetméteres területen. m. Megfelelő működés esetén a berendezés 25-50 évig tart.

  • A DANKO-TL sorozat egységei acél hőcserélővel vannak felszerelve, és különféle szilárd tüzelőanyagokkal működnek. A modellválaszték teljesítménye 13 kW és 25 kW között van. A TH sorozat kazánjai lakó- és ipari helyiségek fűtésére szolgálnak..

A fűtéshez szükséges szén fogyasztása 3-6,5 kg / óra, az antracité pedig 2-5 kg ​​/ óra. Ebben az esetben az égési hőmérsékletet legalább 140 ° C -on tartják. E sorozat berendezéseinek üregébe 28-75 liter üzemanyagot töltenek. A teljes üzemanyag -terhelés biztosítja, hogy a kazánban a kívánt hőmérséklet akár 8 órán keresztül is fennmaradjon.

A “DANKO-TL” kazánokban huzatszabályozó van. Ennek köszönhetően szabályozható a vízmelegítés hőmérséklete a csappantyú nyitásával – zárásával. A TL sorozat berendezései ventilátorral és vezérlővel rendelkeznek.

Az ilyen berendezések tömege 100 és 180 kg között lehet, méretei legfeljebb 900x543x1240 mm. A DANKO-TL sorozat kazánjai élettartama 10-15 év.

  • A DANKO-T sorozat berendezéseiben a hőcserélő acélból készül. A kazánok beépített vezérlővel rendelkeznek, amely a szivattyút és a ventilátort vezérli.

Üzemanyagként szenet, fát és antracitot használ. Az üzemanyag -betöltés térfogata egyszerre 80 és 190 liter között mozog.

DANKO -T sorozat – súlyos, 350-550 kg súlyú berendezésekkel és 1305х930х1410 mm mérettel.

Az ilyen kazánokat 700 négyzetméteres helyiségek fűtésére tervezték. m.

Az egyes sorozatok legerősebb kazánjainak összehasonlító jellemzőit a táblázat tartalmazza.

Paraméter Mértékegység. “DANKO-27TN” “DANKO-49TL” “DANKO-49T”
Maximális fűtőteljesítmény kW., ± 8% 27 49 80
Egység tolóereje Pa, nem több 15–30 28 27-40
Kő hatékonysági együttható %, nem kevesebb 72.3 75 74.8
V víz a kazán tartályában l 80 62.4 200

Óvintézkedések szilárd tüzelésű kazánok üzemeltetésekor

  • A működés megkezdése előtt ellenőrizze, hogy a kazán és alkatrészei megfelelően vannak -e felszerelve..
  • Ne helyezzen tűzifát szorosan szilárd tüzelőanyagú kazánokba, hogy biztosítsa a levegő áramlását..
  • Tilos a kazán felületén szárítani a dolgokat..

  • Ne használjon gyúlékony anyagokat üzemanyagként. Mivel égéskor a szervezetre káros anyagokat szabadíthatnak fel.
  • Ne feledje, hogy normális, hogy egy specifikus szagot bocsátanak ki az első tűz során. Ez jelzi a kazán ipari bevonatának kiégését..
  • Az összes kéménycsatlakozást hőálló tömítőanyaggal vezesse át. Tehát a kazánból származó füst nem szivárog be a helyiségbe..