Szilárd tüzelésű kazánok KORDI – modellek, különbségek, jellemzők, leírások, vélemények

A szilárd tüzelésű kazánok költségvetési megoldás a fűtésre. Könnyen használhatók és kevés karbantartást igényelnek. A választék lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb opciót egy adott szobához.

Tartalomjegyzék:

A szilárd tüzelésű kazánok általános jellemzői

A szilárd tüzelőanyaggal működő kazánok használata egyszerű, és kézi üzemanyag -betöltésen alapulnak. Kialakításuk két külön rekeszből áll. Az elsőben üzemanyagot helyeznek el, a másodikban vizet melegítenek. Fűtési hőmérsékletét csúszó csappantyú szabályozza. Ezután a forró víz belép a vízellátó rendszerbe.

A szilárd tüzelésű kazánok főleg szénnel vagy fával működnek. Tüzelőanyagként tőzegbrikett, faanyagok, például forgács vagy antracit is használható. Az ilyen kazánok hőcserélője acélból vagy öntöttvasból készül, amelyek mindegyikének megvannak a maga előnyei. Az acél magasabb hőátadási szinttel rendelkezik, és az ilyen kazánban a víz gyorsabban felmelegszik. Az öntöttvas viszont működés közben bizonyította tartósságát..

A kazán teljesítményét a benne lévő szakaszok száma és az üzemanyag -betöltés maximális térfogata határozza meg. A szilárd tüzelésű kazán erőssége meghatározó a helyiségfűtéshez használt berendezések kiválasztásakor.

A szilárd tüzelésű kazánok számos modellje nem igényel elektromos csatlakozást. Használatuk releváns azokon a helyeken, ahol az áramellátással van probléma. A szilárd tüzelésű egységek a fő és a kiegészítő fűtési forrást egyaránt használják.

A berendezés élettartama 10-25 év.

CORDI kazánok modellpalettája

A CORDI cég vízmelegítő berendezések és napelemek ukrán gyártója. Megkülönböztető jellemzője a termékek elérhetősége és magas minősége..

A berendezés kapacitásától függően a KORDI szilárd tüzelésű kazánok három sorozatra oszlanak. Ezek ipari kazánok, kályhakazánok és háztartási kazánok, amelyek teljesítménye legfeljebb 100 kW..

A CORDI erőteljes szilárd tüzelőanyag -kazánok sorozatát négy modell tartalmazza. Típustól függően a kazánok 900-2700 nm között fűthetnek. helyiségek. Az egység szén, tyrsu, tűzifa és tőzeg üzemanyagként működik..

Az ilyen berendezések hatékonysága legalább 80-82%.

A KORDI legerősebb szilárd tüzelőanyag-kazánja a KOTV-250 ipari modell. A kazán 250 kW teljesítményű vizet fogad. melegség. A kazán kapacitása elegendő 2500 négyzetméter feletti fűtéshez. Összehasonlításképpen: a KOTV-100 kazán egyszerre 220 litert melegít. víz, KOTV -250 – akár 670 l.

A KOTV-250 hatékony használatához 30 kg-ra lesz szükség. tűzifa vagy 60 kg. szén óránként. Fontos a kazán használata nagy ipari helyiségek, raktárak és garázsok fűtésére..

A CORDI cég egy forrólemezű kazán érdekes modelljét mutatta be. Felső felülete két főzőlapból áll..

Az AKTV kazán kis mérete 695x517x810 mm. és súlya 150 kg. Padlóra szerelhető. A főzőlapos kazán 25 litert melegít. víz, és hatékonysági százaléka akár 82 egység.

Alkalmas telepítésre egy 100 négyzetméteres vidéki házban..

A modellhez rács tartozik a kazánban lévő tüzelőanyag rögzítéséhez, huzatszabályozó és tisztítóeszközök..

A CORDI háztartási berendezéseket tíz modell képviseli. A kazánok 100 és 950 m2 közötti helyiségek vízellátását biztosítják.

A CORDI AOTV névleges teljesítménye 10-100 kW.

Az AOTV-10 kazánt 100 nm-es helyiségek fűtésére tervezték. Az üzemanyag-fogyasztás típusától függően 1-2 kg / óra lesz. A kazán hatékonysága 60-70%.

Az AOTV-10 könnyen szállítható és telepíthető.

200 nm feletti fűtési helyek kiválasztásakor. állítsa le a választását az AOTV-20V szilárd tüzelésű kazán modelljén. Kamráját 60 literes egyidejű fűtésre tervezték. víz, a teljesítmény pedig 20 kW. Maximális üzemanyagtöltet – 40 kg.

500 négyzetméter feletti helyiségek fűtésekor. használjon CORDI AOTV-50 vagy 100 modellt.

Biztonsági szabályok a szilárd tüzelésű kazánok üzemeltetésére

  • A szilárd tüzelésű kazánok telepítését általában külön helyiségekben végzik. Kis ház fűtésekor célszerű a kazánt belsejében elhelyezni.
  • A kazánház kéménymel és jó szellőzéssel van felszerelve..
  • Az egység helyét egyenletesen választják ki, tűzálló anyagból. Például beton.
  • A kazáncsöveket a talaj fagyási szintje alá fektetik.
  • A szilárd tüzelőanyag -berendezés és a kémény csatlakozását tömítőanyaggal kezelik.